Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
LUCHTVAART 11-6-2019 09:32:00

Kostenbesparing prioriteit bij KLM ondanks groei van de vervoerscijfers


Fotobron: Foto KLM/Robert Meerding

(finanzen.nl/AFN) - Dat er de voorbije maand op jaarbasis 4,6 procent meer passagiers aan boord stapte van een KLM-vlucht noemde Pieter Elbers een mooi resultaat. Hij wees direct op de oplopende kosten, zoals de brandstofrekening en de opbrengsten die onder druk staan. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, Noord-Amerika en Azië.

Ook zaten vliegtuigen in doorsnee iets voller omdat de capaciteit iets minder hard steeg dan de passagiersstroom. Al met al zaten KLM-vliegtuigen voor 88,5 procent vol. Dat was een jaar eerder 87,6 procent.

De vrachtdivisie van KLM vervoerde 1,7 procent meer vracht dan een jaar eerder. De laadruimten van de vliegtuigen zaten wel iets minder vol. Nog altijd werd een derde van de capaciteit niet benut.

Bij zustermaatschappij Air France was op maandbasis sprake van een groei van 3,3 procent tot 4,4 miljoen reizigers. Daarbij was iets meer dan 82 procent van de stoelen bezet. De vrachtdivisie van de Franse tak vervoerde bijna 8 procent meer goederen. Wel moet worden aangetekend dat personeel van Air France in mei vorig jaar nog vier dagen het werk neerlegden in een roep om betere arbeidsvoorwaarden.

Prijsvechter Transavia wist een passagiersgroei van 1 procent te realiseren tot bijna 1,7 miljoen mensen. Dat zorgde ervoor dat 9,2 miljoen mensen incheckten op een vlucht van Air France-KLM, hetgeen op jaarbasis een groei van 3,3 procent betekende.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Air France-KLM

21-6-2019 Air France-KLM Hold Deutsche Bank AG
21-6-2019 Air France-KLM RBC Capital Markets
19-6-2019 Air France-KLM Hold HSBC
13-5-2019 Air France-KLM Underperform Bernstein Research
8-5-2019 Air France-KLM Buy HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Air France-KLM 8,17 2,92% Air France-KLM
pagehit