Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
KPN 25-6-2019 09:49:00

KPN-topman Ibarra zorgt voor een schrikreactie door eind september te stoppen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl/AFN) - De beslissing van topman Maximo Ibarra om KPN te verlaten, kwam evenwel als een verrassing, aldus een woordvoerster. Het vertrek van topman Ibarra komt als een verrassing. Dat constateren analisten van ING. Wel wijzen zij er daarbij op dat er al langer speculaties in de markt waren dat Ibarra de baas zou gaan worden van Sky Italia.

De marktvorsers denken dat de aankondiging van Ibarra dat hij eind september vertrekt, slechts een beperkte impact op de koers zal hebben. Zij hanteren een 'hold'-advies op het aandeel en een richtprijs van 2,90 euro. Het vertrek van Ibarra hakte er dinsdagochtend in op het Damrak. Het aandeel KPN stond dinsdag omstreeks half tien 2,70 procent lager op 2,74 euro.

Dringende redenen

Volgens de verklaring van KPN liggen "dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Ibarra gaat terug naar Italië. De komende drie maanden gebruikt hij om de overdracht naar een opvolger soepel te laten verlopen. Wie Ibarra opvolgt, is nog niet bekend. Ook over het profiel van de nieuwe bestuursvoorzitter kon KPN nog geen mededeling doen.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, stond pas een jaar aan het roer bij KPN, waar hij in 2017 in dienst trad. Hij zegt de timing van zijn beslissing te betreuren, maar stelt dat hij geen andere keuze heeft. De raad van commissarissen van KPN betreurt bij monde van voorzitter Duco Sickinghe de beslissing van de topman, maar benadrukt dat het bedrijf er goed voor staat.

Overnamepad en nieuwe topfunctie

Ibarra was de eerste niet-Nederlander die de leiding kreeg bij KPN. Hij sprak bij zijn aantreden uit dat hij het bedrijf wilde versimpelen. Zo werd gesneden in de managementlaag en kwam uit zijn koker het plan om het mes te zetten in merknamen als XS4ALL, Telfort en Yes Telecom. Vooral dat laatste kwam hem op de nodige kritiek te staan.

Zijn ambitie zou naar verluidt zijn geweest om KPN na jaren van bezuinigingen weer terug op het overnamepad te zetten. Een deal sluiten lukte hem niet. Ibarra was in 2016 één van de mensen achter de grote samenvoeging van het draadloze netwerk van VimpelCom met de lokale eenheid van CK Hutchison, één van de grootste telecomdeals in Europa.

Volg hier de actuele bewegingen van het aandeel van KPN op Beursplein 5

Naar verluidt voert Ibarra inmiddels gesprekken met het Amerikaanse Comcast over een topfunctie bij het betaaltelevisiebedrijf Sky Italia, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Hij zou niet de enige kandidaat zijn voor de functie van topman.

LEES OOK: Storing KPN verholpen, 112 is weer bereikbaar

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over KPN

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

KPN 2,60 -0,69% KPN
pagehit