Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WINKELVERKOPEN 12-1-2017 08:55:00

M&S boekt eerste voorzichtige groei in jaren, Tesco ziet kerstverkopen licht stijgen


Fotobron: Freeimages.com

LONDEN (AFN) - Marks & Spencer heeft zijn verkopen vorig kwartaal voor het eerst in ruim twee jaar weten op te voeren. Dat maakte het Britse winkelbedrijf donderdag bekend.

De verkopen in Britse winkels die langer dan een jaar open zijn, liepen in de laatste drie maanden van vorig jaar met ruim 1 procent op. De groei was voornamelijk te danken aan de verkopen van kleding en interieurartikelen, die met ruim 2 procent stegen ten opzichte van de laatste drie maanden van 2015. De verkoop van voedingsmiddelen steeg slechts een fractie.

Marks & Spencer sloot eind vorig jaar zijn twee vestigingen in Nederland. Dat besluit hing samen met een bredere reorganisatie, waarbij ook filialen in onder meer België, Frankrijk, Polen en China worden opgedoekt. Het ontbreekt het bedrijf aan schaalgrootte om in die markten te groeien en winstgevend te zijn. Ook in Groot-Brittannië gaan tientallen winkels dicht.

Ook Tesco ziet verkopen stijgen, vooral van vers voedsel

De Britse supermarktketen Tesco heeft in de belangrijke kerstperiode de verkoop licht zien groeien. De vergelijkbare omzet lag in de zes weken tot 7 januari 0,3 procent hoger dan een jaar eerder. De vergelijkbare omzet in Britse winkels ging met 0,7 procent omhoog. Vooral vers voedsel werd meer verkocht.

Het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië kwam tevens met omzetcijfers over het derde kwartaal, dat op 26 november eindigde. In die periode ging de onderliggende omzet met 1,5 procent omhoog, met een groei op de thuismarkt van 1,8 procent.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesco plc

13-6-2019 Tesco Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Marks & Spencer plc 1,84 1,37% Marks & Spencer plc
Tesco plc 2,19 2,11% Tesco plc
pagehit