Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 23-2-2017 11:55:54

Maakt Buffett een draai van 180 graden en gaat hij een 'airline' kopen?


Fotobron: Flickr, Fortune Live Media (CC BY-NC-ND 2.0)

Vliegtuigen zijn doodskisten en hij zou een psychiater bellen als hij ooit aandelen van een luchtvaartmaatschappij kopen en zich aanmelden als een 'aeroholic'. Het zijn uitspraken van topbelegger Buffett van nog maar een paar jaar geleden die de laatste tijd met veel plezier opgerakeld worden.

Buffett is namelijk behoorlijk aan het draaien op dit gebied. De laatste tijd slaat hij flink in op aandelen van Amerikaanse vliegfirma's. Delta, United, American en Southwest zitten inmiddels allemaal in de portfolio van de op een na rijkste man ter wereld.

Lees ook: Air France-KLM: aantrekkelijk voor 'aeroholic' Warren Buffett?

Buffett heeft inmiddels dermate veel ingeslagen dat onder analisten inmiddels de vraag rijst of hij misschien wel een luchtvaartmaatschappij over wil nemen. De belegging bevalt Buffett namelijk prima, luchtvaartmaatschappijen zitten dit jaar aardig in de lift.

Morgan Stanley-analist Rajeev Lalwani durft niet zomaar te stellen dat Buffett nooit tot een overname over zou gaan. Hij vergelijkt Buffetts aanpak, gestaag het belang uitbouwen, met de tactiek die Buffett gebruikte om spoorwegmaatschappij BNSF Railway over te nemen in 2009, meldt beleggingssite Barron's.

Lalwani wijst Southwest Airlines aan als interessantste overnamekandidaat voor Buffett. Dat heeft een goede binnenlandse focus, solide cashflow, veel groeimogelijkheden en een goede kostenstructuur. Volgens de analist heeft het aandeel een potentie van 30 procent.

Like finanzen.nl op Facebook

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Southwest Airlines Co.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit