Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
DELIVEROO 12-8-2019 15:06:58

Maaltijdbezorger Deliveroo vertrekt uit Duitsland

(finanzen.nl/DPA) - Maaltijdbezorgdienst Deliveroo verdwijnt uit Duitsland. Het Britse bedrijf staakt zijn Duitse activiteiten per vrijdag. Het wil zich concentreren op andere landen waar het al een groter marktaandeel heeft. Werknemers, bezorgers en aangesloten restaurants zouden een vergoeding krijgen. Details daarover geeft Deliveroo echter niet.

Het Nederlandse Takeaway.com heeft een sterke positie op de Duitse markt. Eind vorig jaar nam het Nederlandse bedrijf, dat inmiddels aan een fusie met het eveneens Britse Just Eat werkt, de Duitse activiteiten van Delivery Hero over. Die overname, die de merken Lieferheld, Pizza.de en foodora omvat, werd in het voorjaar afgerond. Takeaway voerde zelf het merk Lieferando in Duitsland.

Deliveroo blijft in Nederland

Na het vertrek uit Duitsland is Deliveroo nog in dertien landen actief, waaronder Nederland.

Deliveroo Nederland laat ook weten dat een vertrek hier niet aan de orde is. "We groeien hier stevig en werken aan plannen voor een verdere uitbreiding", zegt een woordvoerster tegen Business Insider. Die plannen wil Deliveroo in het najaar naar buiten brengen.

Achtergrond Deliveroo

Deliveroo werd zes jaar geleden in Londen opgericht door twee Amerikanen, Will Shu en Greg Orlowski. Afgelopen mei nam Amazon een minderheidsbelang in Deliveroo voor 575 miljoen dollar. In juli stuitte die investering van de webwinkelreus op kritiek van de Britse kartelwaakhond. Die bekijkt of in de praktijk sprake is van een verkapte overname van Deliveroo door Amazon.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Takeaway.com Holding BV

30-8-2019 Takeawaycom Neutral JP Morgan Chase & Co.
13-8-2019 Takeawaycom Hold Deutsche Bank AG
2-8-2019 Takeawaycom Neutral Credit Suisse Group
1-8-2019 Takeawaycom Overweight Barclays Capital
31-7-2019 Takeawaycom Outperform RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

JUST EAT plc 6,92 -2,51% JUST EAT plc
Takeaway.com Holding BV 76,25 -1,61% Takeaway.com Holding BV
pagehit