Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
28-8-2019 11:36:53

MeesPierson neemt weer minder risico

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO MeesPierson schroeft het risico in zijn beleggingsportefeuilles opnieuw terug. De private bank van ABN AMRO verlaagt zijn positie in risicovollere obligaties licht. In plaats daarvan wordt meer geld gestoken in kwalitatief hoogwaardige obligaties.

De aanpassingen hebben vooral te maken met veranderingen op de obligatiemarkt. "Met de verschuiving willen we vooral de obligatieportefeuilles positioneren, voor het geval de centrale banken preventieve maatregelen nemen om de wereldwijde economie te ondersteunen", zegt Richard de Groot, voorzitter ABN AMRO Beleggingscomité. "De aanpassing is niet zozeer ingegeven door de angst voor een mondiale recessie, want daar gaan we niet van uit."

ABN AMRO MeesPierson adviseert beleggers hun posities in risicovollere obligaties, zoals schulden uit opkomende markten te verkleinen. Ook kunnen investeerders beter hun Amerikaanse, door hypotheken gedekte leningen (mortgage-backed securities) verkopen.

De fundamentele situatie voor de aandelenmarkten blijft volgens MeesPierson lastig. De private bank noemt het lastig in te schatten hoe de economie zich ontwikkelt, al is de verwachting dat een mondiale recessie dit en volgend jaar uitblijft. Bovendien is de winstgroei van bedrijven sterk verslechterd.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ABN Amro

26-9-2019 ABN Amro Neutral UBS AG
30-8-2019 ABN Amro Buy HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABN Amro 16,76 1,21% ABN Amro
pagehit