Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
FAANG 20-9-2019 16:52:22

Millennial beleggers laten Facebook en Netflix links liggen


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - Wat gebeurt er als je honderden millennials vraagt naar hun beleggingsvoorkeur en ze laat kiezen uit vijf topnamen. Markets Insider ontdekte dat ze Amazon, Alphabet (Google) en Apple zien zitten, maar Netflix en Facebook niet.

Amazon ruim de helft van de stemmen

Van de 322 geïnterviewde millennials kozen er maar 9 Netflix en slechts 7 Facebook. Amazon was de absolute favoriet met 164 positieve reacties. Alphabet, de moeder van Google was tweede 99 stemmen. Apple zat in de middenmoot met 43 stemmen.

Deze millennials hebben een actieve beleggingsrekening en wilden wel iets vertellen over hun voorkeuren. Markets Insider noemt het overigens geen representatieve enquete, maar het geeft toch een beeld van het imago van de FAANG-aandelen.

Om context te geven wilde Markets Insider ook schetsen wat er recent is gebeurd met de FAANG-aandelen. Misschien bepaalden recente gebeurtenissen mede de voor- en afkeuren van millennials? In dit artikel halen we de twee 'verliezers' en de absolute winnaar eruit.

Netflix: concurrentie neemt toe

Netflix ziet diverse populaire shows van haar platform verdwijnen nu bedrijven als Comcast en Disney hun eigen streaming-diensten gaan lanceren.

Het aantal abonnees in de VS daalt ook. De aandelen van Netflix daalden in juli, nadat het bedrijf voor het eerst sinds 2011 een daling van het aantal Amerikaanse abonnees in een kwartaal meldde.

Het aandeel Netflix kreeg ook een klap toen Apple aankondigde met Apple TV+ te komen. De aandelen Netflix zijn een fractie hoger dit jaar tot nu toe maar ze blijven bijna 20 procent achter bij de stijging van de S&P 500.

Facebook: Waakhonden en wetgevers loeren op Facebook

De afgelopen jaren ligt Facebook onder een vergrootglas over de manier waarop het consumentengegevens verzamelt en gebruikt. Verder is de vraag of Facebook de concurrentie voorkomt of uitschakelt door middel van overnames.

Ondanks de toenemende antitrustdruk zijn de aandelen van Facebook met meer dan 40% gestegen.

Amazon: Verzending in een dag als volgende grote uitdaging

Amazon schudde de hele detailhandelssector op met levering binnen twee dagen in zijn prime programma. Nu wil Amazon nog verder gaan en de levertijden verder verkorten. Het zou Amazon miljarden extra omzet kunnen opleveren, denkt analist Mike Mahaney van de RBC Capital Markets. Cconsumenten zijn dol op snelle levering.

De aandelen Amazon zijn dit jaar al meer dan een vijfde gestegen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Alphabet C (ex Google)

3-10-2019 Alphabet C (ex Google Buy Deutsche Bank AG
6-8-2019 Alphabet C (ex Google Buy Deutsche Bank AG
26-7-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
15-5-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
30-4-2019 Alphabet C (ex Google Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet C (ex Google) 1.245,49 -0,60% Alphabet C (ex Google)
Amazon 1.757,51 -1,68% Amazon
Apple Inc. 236,41 0,48% Apple Inc.
Facebook Inc. 185,85 -2,38% Facebook Inc.
Netflix Inc. 275,30 -6,15% Netflix Inc.
pagehit