Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
MILJARDENCLAIM 26-9-2018 11:52:37

Mogelijke megaclaim woonwarenhuis Steinhoff komt in Nederland voor de rechter


Fotobron: Flickr. blogtrepreneur.com/li (CC BY 2.0)

AMSTERDAM (AFN) - Steinhoff heeft tot 7 november de tijd om inhoudelijk te reageren op de aanklacht, zo meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Als gevolg van het boekhoudschandaal kwam Steinhoff in ernstige financiële problemen. Investeerders gingen voor miljarden het schip in. Ze vinden dat de jaarrekeningen van Steinhoff geen eerlijk beeld gaven over de situatie bij het bedrijf en zinnen op een schadevergoeding.

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwarenhuis ter wereld, is van mening dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om over de zaak te oordelen, maar de rechtbank legde dat verweer woensdag naast zich neer. Ook een verzoek tot opschorting in afwachting van een procedure in Duitsland, waar Steinhoff een beursnotering heeft, werd afgewezen.

Volgens advocaat Geert Koster van de VEB was de rechter duidelijk: een zaak over een Nederlandse NV kan in Nederland voor de rechter komen. De schade van investeerders wordt volgens hem geschat op 14 miljard euro. "Het is nog de vraag hoeveel daarvan verhaald kan worden."

De VEB heeft ook een procedure opgestart tegen accountantsbureau Deloitte, dat verantwoordelijk was voor goedkeuring van de jaarrekeningen. Die zaak dient bij de rechtbank in Rotterdam.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Steinhoff

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Steinhoff 0,08 -3,84% Steinhoff
pagehit