Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
14-6-2019 15:44:54

'Neuzen bij AF-KLM staan dezelfde kant op'

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bij Air France-KLM staan na een roerige periode de neuzen weer dezelfde kant op. Volgens topman Ben Smith van het luchtvaartconcern liggen grote aandeelhouders de Nederlandse en de Franse staat op één lijn met het bedrijf als het gaat om het vertegenwoordigen van de belangen in beide landen.

Van het samenvoegen van merken is volgens hem geen sprake, omdat zowel Air France als KLM te waardevol is. Verder heeft het bestuur de nodige stappen gezet en staat het bedrijf er beter voor in vergelijking met februari.

Smith sprak tijdens een conferentie in Parijs. Hij wist daar ook te melden dat gesprekken over de uitbreiding van de Transavia-vloot vorderen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de prijsvechter over lange afstanden gaat vliegen. Volgens de Canadees heeft het goedkope langeafstandsmodel nog niet bewezen succesvol te zijn. Air France-KLM is wat hem betreft dan ook niet geïnteresseerd om dat te gaan doen.

Verder piekert het luchtvaartconcern over of en hoe lang ze de A380-toestellen in de vloot houden. Air France-KLM staat voor de beslissing over het al dan niet opknappen van de zeven superjumbo's van Air France. Met het opkalefateren van de vliegtuigen is een bedrag gemoeid van circa 40 miljoen euro. Het interieur van sommige vliegtuigen is al tien jaar oud.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Air France-KLM

9-7-2019 Air France-KLM RBC Capital Markets
4-7-2019 Air France-KLM RBC Capital Markets
28-6-2019 Air France-KLM Hold Deutsche Bank AG
21-6-2019 Air France-KLM Hold Deutsche Bank AG
21-6-2019 Air France-KLM RBC Capital Markets
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Air France-KLM 8,76 0,27% Air France-KLM
pagehit