Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VERDUISTERING 3-4-2019 09:56:00

'Nieuwe aanklacht tegen gewipte Nissan-baas Carlos Ghosn'


Fotobron: Freeimages.com

(AFN) - Volgens de berichten werd via een Nissan-dealer in Japan de voorbije jaren voor ruim 34 miljoen dollar weggemoffeld. Een bekende van Ghosn stond aan de leiding van die onderneming. De betalingen waren afkomstig van Nissan-fondsen waar de automagnaat zonder overleg over kon beschikken.

Het vermoeden bestaat dat een deel van het geld werd gebruikt voor de aanschaf van een jacht waar Ghosn gebruik van maakte. Een speciaal onderzoeksteam van de openbaar aanklager in Tokio overlegt naar verluidt met het Openbaar Ministerie over de vraag of ze hem moeten aanklagen wegens een nog grotere vertrouwensbreuk. Ghosn zelf ontkent alle beschuldigingen.

De voormalig Nissan-baas zat maandenlang in een Japanse cel op verdenking van fraude en andere wanpraktijken, maar kwam op borgtocht vrij. Hij wacht zijn vervolging nu af onder huisarrest. De automagnaat gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Door zijn arrestatie kwam de alliantie tussen de drie automakers onder druk te staan. Zij streken onlangs de nodige plooien glad.

Ghosn zelf kondigde aan volgende week een persconferentie te beleggen waarin hij zijn kant van het verhaal uit de doeken zal doen over de omvangrijke fraude waarvan hij wordt beticht. Hij zei niet exact waar en wanneer hij zal spreken.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Mitsubishi Corp.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Mitsubishi Corp. 2.783,00 -0,34% Mitsubishi Corp.
Nissan Motor Co. Ltd. 713,70 -0,03% Nissan Motor Co. Ltd.
Renault S.A. 56,06 -0,67% Renault S.A.
pagehit