Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
29-5-2019 13:08:16

'Nieuwe vertraging voor Zuidasdok'

AMSTERDAM (AFN) - De werkzaamheden aan het Zuidasdok in Amsterdam hebben opnieuw vertraging opgelopen. De planning voor de eerste werkzaamheden, waarvoor een deel van de A10 vijf weekenden dicht moet, lopen na drie weekenden al zo ver achter op schema dat de planning niet meer wordt gehaald, schrijft AT5.

In de weekenden, waarin ook het trein- en metrovervoer werd stilgelegd, werden grote funderingspalen de grond in geschroefd. In het laatste weekend zou dan een dakdeel van 3 miljoen kilo op die palen onder het spoor worden geschoven. In het eerste weekend werd al vertraging opgelopen en ook afgelopen weekeinde werd de planning niet gehaald.

Het is nu de vraag wanneer het dakdeel alsnog op zijn plek kan worden geschoven. Daarvoor moet de A10 opnieuw dicht en ook kunnen er geen treinen en metro's rijden. Normaal gesproken worden dergelijke afsluitingen maanden en soms zelfs jaren van tevoren gepland.

Bouwers Heijmans, Fluor en Hochtief voeren het project uit. Onlangs werd al duidelijk dat het project 100 miljoen duurder uit zou vallen. Bovendien zou de ontwerpfase langer duren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Heijmans

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Heijmans 8,04 -0,86% Heijmans
pagehit