Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 30-6-2017 15:26:50

Nike kiest voor de vlucht naar voren en gaat samenwerken met Amazon en Instagram


Fotobron: Flickr, Maxime FORT. Bewerkt. (CC BY-NC-ND 2.0)

Nike geeft hiermee een klein beetje het voorbeeld aan de supermarktwereld. Dat wacht al jaren weerloos tot Amazon zich gaat roeren op hun markt en stond afgelopen weken op de achterste benen nadat Amazon daadwerkelijk een supermarkt, Whole Foods, overnam.

Nike heeft geen zin om te wachten tot zoiets ook gaat gebeuren met sportkleding en kiest nu voor de vlucht vooruit. Het gaat zelf de samenwerking aan met Amazon en gaat bij de online retailer een beperkt aantal producten aanbieden. Afhankelijk van het succes kan dat uitgebreid worden.

Kleren van Nike zijn nu al via derde partijen te koop op Amazon, maar het is voor het eerst dat de Amerikaanse sportkledingproducent ze zelf gaat aanbieden. Nike neemt daarmee zelf de touwen in handen en laat zich niet overvallend door Amazon. Het bedrijf heeft nu veel meer controle over hoe zijn producten worden gepresenteerd en heeft voordeel van de exposure op Amazon.

Samenwerking met Instagram

Nike kondigde de samenwerking met Amazon aan tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers, die beter waren dan verwacht. Er waren al geruchten over een samenwerking met Amazon, maar er was nog een nieuwtje: Nike gaat ook samenwerken met sociaal medium Instagram, onderdeel van Facebook, meldt Financial Times.

Dankzij de samenwerking kunnen Instagram-gebruikers op het platform makkelijk Nike-producten bestellen. Topman Trevor Edwards: "We werken aan meer mogelijkheden om onze klanten te dienen door het hele ecosysteem van Nike beschikbaar te maken aan meer klanten."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Nike Inc.

4-9-2019 Nike Neutral UBS AG
10-7-2019 Nike Buy Deutsche Bank AG
9-7-2019 Nike Overweight JP Morgan Chase & Co.
28-6-2019 Nike Buy Deutsche Bank AG
28-6-2019 Nike Outperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Nike Inc. 87,32 -0,40% Nike Inc.
pagehit