Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AUTOSECTOR 22-11-2018 14:30:22

Nissan ontslaat Ghosn als voorzitter, Renault houdt hem nog even als topman


Fotobron: Pixabay

(AFN) - Het bestuur van Nissan kwam donderdag bijeen om over de situatie rond Carlos Ghosn te praten. Naast de voorzitter moet ook Nissan-directeur Greg Kelly zijn biezen pakken vanwege het overtreden van de regels. Het bedrijf zegt nog geen keuze te hebben gemaakt over een tijdelijk opvolger.

Ghosn werd eerder deze week in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude. Hij is naast voorzitter van Nissan ook topman van Renault en van de Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De fraude kwam volgens Nissan aan het licht na een maandenlang intern onderzoek, dat was gestart op basis van een melding van een klokkenluider.

Naast gesjoemel met financiële gegevens wordt de 64-jarige Ghosn ook verdacht van misbruik van bedrijfsbezittingen. Nissan had niet lang na zijn arrestatie al aangegeven hem te willen ontslaan.

Renault houdt voorlopig nog vast aan de Frans-Braziliaanse topman van Libanese afkomst. Het bedrijf liet dinsdag weten dat de taken van Ghosn tijdelijk zullen worden waargenomen door operationeel directeur Thierry Bolloré, die dezelfde bevoegdheden krijgt. Renault heeft om meer informatie van Nissan gevraagd over de zaak. De alliantie tussen Nissan en Renault blijft volgens de Japanners onveranderd.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Renault S.A.

18-9-2019 Renault Neutral Goldman Sachs Group Inc.
13-9-2019 Renault Overweight Morgan Stanley
10-9-2019 Renault Neutral JP Morgan Chase & Co.
27-8-2019 Renault Bernstein Research
23-8-2019 Renault Neutral Merrill Lynch & Co., Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Mitsubishi Corp. 2.783,00 -0,34% Mitsubishi Corp.
Nissan Motor Co. Ltd. 713,70 -0,03% Nissan Motor Co. Ltd.
Renault S.A. 56,06 -0,67% Renault S.A.
pagehit