Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
EXXONMOBIL 7-3-2018 17:06:05

Oliebedrijf Exxon gaat voor de agressieve groeistrategie

(finanzen.nl/AFN/RTR) - Het is voor het eerst ooit dat het ExxonMobil zo lang van tevoren met een winstprognose komt. De winst zou met het inzetten van een agressieve groeistrategie moeten uitkomen op 31 miljard dollar.

"Gemeten over twee decennia hebben we nu de beste portefeuille van hoogwaardige investeringsmogelijkheden die een hoog rendement zullen opleveren", aldus topman Darren W. Woods tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het bedrijf met beleggingsanalisten in New York.

De dubbelcijferige groei moet volgens WorldOil.com op alle fronten plaatsvinden: upstream, downstream en in de chemie. Guyana gaat upstream een belangrijke plaats innemen. Er zijn 20 offshore exploratieprojecten gepland en van het oppompen van olie aldaar wordt veel verwacht.

De aankondiging van het Amerikaanse oliebedrijf past in een charmeoffensief van het bedrijf. ExxonMobil raakte de laatste jaren wat achterop bij concurrenten als Shell en Chevron, tot onvrede van investeerders en analisten.

ExxonMobil trekt de komende jaren de portemonnee om de kloof te dichten. Dit jaar wordt 24 miljard dollar gestoken in projecten, volgend jaar 28 miljard dollar en in de jaren daarna gemiddeld 30 miljard dollar. Branchegenoten geven juist minder uit.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ExxonMobil Corp. (Exxon Mobil)

17-10-2019 ExxonMobil Hold Jefferies & Company Inc.
7-10-2019 ExxonMobil Hold Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
29-8-2019 ExxonMobil Hold Independent Research GmbH
4-8-2019 ExxonMobil Neutral JP Morgan Chase & Co.
2-8-2019 ExxonMobil Neutral Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit