Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
21-8-2019 07:55:19

Omzetgroei voor automatiseerder ICT

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft de omzet in de eerste helft van het jaar flink zien groeien, onder meer dankzij de bijdrage van eerdere overnames. Ook op eigen kracht dikten de opbrengsten aan. Dat was onder andere te danken aan sterke vraag vanuit de auto-industrie en hightechsector, aldus topman Jos Blejie.

ICT zette een omzet in de boeken van 79,8 miljoen euro. Dat is een stijging van 31 procent ten opzichte van een jaar eerder. Op eigen kracht steeg de omzet met 9 procent. Het operationeel resultaat (ebitda) dikte, op basis van boekhoudmethode IFRS 16, aan tot 8,8 miljoen euro.

De nettowinst daalde op basis van de oude boekhoudmethode met 55 procent tot 2,5 miljoen euro. Dat dit resultaat aanzienlijk lager uitviel, komt voornamelijk door een eenmalige bate in dezelfde periode vorig jaar. Onderliggend was er juist sprake van een winststijging van 24 procent.

De beursgenoteerde automatiseerder verwachtte na het eerste kwartaal nog een afvlakking van de vraag vanuit de autobranche en hightechsector. Vooruitblikkend maakt het bedrijf zich nu vooral zorgen over de krappe arbeidsmarkt, waardoor het steeds moeilijker wordt IT-talent te vinden. ICT verwacht in de tweede helft van het jaar een groei van de omzet en het bedrijfsresultaat ten opzichte van de eerste zes maanden van 2019.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ICT Autom.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ICT Autom. 0,00 0,00% ICT Autom.
pagehit