Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WEWORK 14-8-2019 14:51:51

Omzetverdubbeling én enorme verliezen bij IPO-kandidaat WeWork


Fotobron: Melia Robinson/Business Insider

(finanzen.nl) - WeWork heeft het langverwachte prospectus voor de beursgang uitgebracht.

WeWork gaat de naam We Company voeren en zal naar verwachting al in september naar de beurs zal gaan. WeWork werd onlangs gewaardeerd op 47 miljard dollar. Die waardering is afgeleid uit een extra investering die de grootste financier van het bedrijf Softbank in januari deed.

Verlies zeer groot

In het vandaag vrijgegeven prospectus meldt de We Company dat het een nettoverlies van meer dan 900 miljoen dollar haalde in de eerste zes maanden van 2019, meldt CNBC.

De omzet van bedroeg ruim 1,5 miljard dollar in het eerste halfjaar van 2019, dat is en verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2018. We Company meldde verder dat het eind juni 527.000 leden telde, een stijging van meer dan 90 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Verdienmodel

WeWork, dat co-werkplekken verhuurt aan starters, freelancers en bedrijven heeft p een aantal van de duurste markten geld in onroerend goed gestoken. De onderneming verdient op termijn geld terug als bedrijven en particulieren hun huur of lidmaatschap betalen.

Het bedrijf rapporteerde lange termijn huurverplichtingen van 17,9 miljard dollar. De onderneming WeWork wil in feite vooral via onderverhuur aan ondernemers geld verdienen.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het bedrijf eigenlijk een opbrengst van rond de 3,5 miljard dollar voor ogen zou hebben bij de beursgang. Daarmee zou het de op een na grootste beursgang van het jaar worden na die van techbedrijf en taxidienst Uber Technologies.

Eerdere IPO's anders dan WeWork

In een poging om investeerders te interesseren probeert WeWork zich te onderscheiden van eerdere IPO's dit jaar. Taxi/techbedrijven Uber en Lyft gingen naar de beurs en de koersen stellen nog teleur. Maar volgens cfo Artie Minson is WeWork een heel andere onderneming. Bij WeWork zijn de 'verliezen eigenlijk investeringen', stelt de financiële man van WeWork. Bovendien is het verhuren van het werkruimte een bewezen bedrijfsmodel.

Nieuwe markten

Het bedrijf gaat de werkzaamheden ook verbreden. Het biedt niet allen co-working ruimtes. Het heeft ook een tak WeLive dat woonruimte verhuurt. Verder scholen onderwijs aan zeer jonge kinderen.

JPMorgan Chase en Goldman Sachs zijn de belangrijkste partijen de beursgang begeleiden.

Lees ook: gaat WeWork Uber achterna met een teleurstellende mega-beursgang?

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Uber

22-7-2019 Uber Hold HSBC
4-6-2019 Uber Buy Deutsche Bank AG
4-6-2019 Uber Overweight Barclays Capital
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Lyft 46,10 -1,89% Lyft
Uber 33,25 -2,41% Uber
pagehit