Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AANDELEN 22-5-2019 15:53:00

Ook qua beleggen kiest de Nederlander niet echt voor Europa


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl) - Wat betreft beleggen zijn Nederlanders geen overtuigde Europeanen. Op basis van belegd vermogen zijn investeringen in Nederlandse (69 procent) en Amerikaanse aandelen (circa 18 procent) duidelijk meer in trek. Dat blijkt uit een analyse van de aandelenposities in ruim 200.000 beleggingsportefeuilles van BinckBank.

Duitsland favoriet als het om Europees beleggen gaat

Wanneer gekeken wordt naar de beleggingen in Europese bedrijven is Duitsland met een kleine 28 procent duidelijk favoriet, op gepaste afstand gevolgd door Frankrijk (21 procent).

België, het nog altijd tot de EU behorende Verenigd Koninkrijk en Denemarken maken de top-5 vol, gevolgd door Italië, Zweden, Finland, Spanje en Oostenrijk.

Deense koploper zit in de biotechnologie

Dat Denemarken relatief hoog scoort heeft ook te maken met de populariteit van het Deense biotechbedrijf Genmab, dat qua belegd vermogen zelfs het meest populaire Europese aandeel is onder Binck-beleggers.

Genmab staat daarmee nog boven Fortis-opvolger Ageas en het in Parijs genoteerde Air France-KLM. In de top-20 van populairste Europese aandelen staan verder vooral bekende Duitse ondernemingen.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit