Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
20-11-2018 22:13:08

Opnieuw harde klappen voor beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw diep in het rood gesloten, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige koersverliezen van een dag eerder. De zorgen rondom techreus Apple bleven de markt in zijn greep houden. Verder kwam de oliesector op Wall Street flink onder druk te staan door de sterk gedaalde olieprijzen.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handelsdag een min van 2,2 procent op 24.465,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 1,8 procent tot 2641,89 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,7 procent omlaag tot 6908,82 punten.

Apple verloor meer dan 5 procent, na een min van 4 procent op maandag. Het aandeel Apple staat al langere tijd zwaar onder druk door zorgen over een tegenvallende vraag naar iPhones. Ten opzichte van de piek eerder dit jaar is Apple al ruim een vijfde van zijn beurswaarde kwijt. Chipbedrijf Nvidia wist wat te herstellen van de zeer zware verliezen in de voorgaande handelsdagen met een plus van 3 procent.

Olie

De olieprijzen gingen dinsdag sterk omlaag, waarbij de prijzen het laagste niveau in een jaar bereikten. Een vat Amerikaanse olie zakte 6,9 procent tot 53,23 dollar en Brentolie werd 6,8 procent goedkoper op 62,26 dollar per vat. Er blijven zorgen op de oliemarkt over een te groot aanbod.

De grote Amerikaanse olie- en gasconcerns ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips leverden tot 3,7 procent aan beurswaarde in. Oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Transocean moesten tot 8 procent prijsgeven.

Soep

Beleggers kregen ook nog wat bedrijfsresultaten te verwerken, waaronder van winkelketen Target (min 11,3 procent), warenhuisbedrijf Kohl's (min 9,2 procent), levensmiddelenproducent Campbell Soup (plus 5,5 procent), elektronicaverkoper Best Buy (plus 2,1 procent) en doe-het-zelfketen Lowe's (min 5,7 procent).

Ook voor L Brands, het bedrijf achter de lingerie van Victoria's Secret, was er aandacht na kwartaalcijfers. Met name de winst van het bedrijf viel lager uit dan waar kenners op hadden gerekend. Het aandeel L Brands werd daarop bijna 18 procent lager gezet.

De euro was 1,1368 dollar waard, tegen 1,1390 dollar bij het einde van de beurshandel in Europa.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit