Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ADYEN 22-8-2019 18:12:30

Oprichters Adyen verkopen bijna half miljoen aandelen


Fotobron: Freeimages.com

(finanzen.nl/BLOOMBERG) - Adyen-oprichters en bestuursleden Pieter van der Does en Arnout Schuijff verkopen in totaal 497.041 aandelen in de betalingsverwerker. De topman en technisch eindverantwoordelijke stoten daarmee 15 procent van hun belang in het bedrijf af. De Adyen-bestuurders maakten hun verkoopplannen bekend bij presentatie van de halfjaarcijfers.

Beleggingen spreiden

Met de verkoop zouden de twee hun portfolio willen diversificeren en daarmee hun blootstelling aan één belegging willen verkleinen. Ze zeggen toegewijd te blijven aan de toekomst van Adyen voor de langere termijn. De verkoop zou niets zeggen over hun kijk op het bedrijf.

Institutionele kopers gezocht

De stukken worden via JPMorgan en Goldman Sachs aangeboden aan institutionele beleggers. Van der Does en Schuijff hebben toegezegd hun overgebleven stukken nog zeker 180 dagen aan te houden.

Het aandeel Adyen ging donderdag na publicatie van halfjaarcijfers 5 procent omlaag. Het aandeel sloot op 643,80 euro.

Analistenadvies

Adyen heeft zijn omzet in eerste helft van dit jaar wederom flink opgevoerd. Dat verraste beleggers in erg positieve zin. De stevige aanwas van de opbrengsten bij het huidige kostenniveau is echter niet vol te houden voor de langere termijn zo verwachten analisten van KBC Securities. Zij gaven een koersdoel van 605 euro af duidelijk onder het huidige koersniveau.

Verkoop vrijdag al rond

De stukken werden verkocht voor een prijs van 622 euro per aandeel werd vrijdagochtend bekend. De bruto-opbrengst was 309 miljoen euro.

.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Adyen B.V. Parts Sociales

11-9-2019 Adyen BV Parts Sociales Buy UBS AG
29-8-2019 Adyen BV Parts Sociales Morgan Stanley
26-8-2019 Adyen BV Parts Sociales Hold Deutsche Bank AG
26-8-2019 Adyen BV Parts Sociales Overweight JP Morgan Chase & Co.
23-8-2019 Adyen BV Parts Sociales Buy UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit