Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WARREN BUFFETT 23-2-2018 10:40:12

Opvolger Warren Buffett moet rijk zijn


Fotobron: Flickr, Fortune Live Media (CC BY-NC-ND 2.0)

Morgen publiceert Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Buffett, zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief. Beleggers zullen het jaarbericht minutieus scannen op aanwijzingen over de opvolger van de 87-jarige Amerikaan en zijn 94-jarige kompaan Charlie Munger. Al vijf decennia op rij wordt jaarlijks deze brief gestuurd waarin Buffett vaak met humor reflecteert op zijn bedrijf, de markt en andere onderwerpen.

In januari werd de Raad van Bestuur van Berkshire Hathaway uitgebreid met de 66-jarige Ajit Jain en 55-jarige Greg Abel. Daarmee nam ook de speculatie toe dat een van hen Buffett zou opvolgen als de CEO van Berkshire Hathaway. Beide mannen hebben binnen Berskhire gezorgd voor flinke groei, onder andere bij de herverzekeraar en de energietak.

Tijdens de bijeenkomst met aandeelhouders vorig jaar somde Buffett enkele kenmerken op, die de nieuwe topman moet hebben: rijk, ervaren en nederig. De miljardair zei te de nieuwe topman zich niet laat leiden door de vraag of hij of zij 10 of 100 keer zoveel geld bezit als nodig is.

Een tweede thema in de aandeelhoudersbrief waarop aandeelhouders gespitst zullen zijn, is wat Berkshire Hathaway gaat doen met zijn gigantische kaspositie van meer dan 100 miljard dollar. Het bedrijf heeft nooit dividend betaald onder leiding van Buffett, maar dat kan onder een nieuwe topman veranderen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Berkshire Hathaway Inc. B

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Indices in dit artikel

Dow Jones 26.089,61
-0,07%
S&P 500 2.886,98
-0,16%
pagehit