Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
23-1-2019 13:37:36

Procter & Gamble voert omzetprognose op

CINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) heeft de verwachting voor de autonome omzetgroei voor heel het jaar aangescherpt. Dat deed het concern woensdag bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

P&G, bekend van Pampers, Ariel, Braun en Gillette, rekent nu op een omzetgroei op eigen kracht in een bandbreedte van 2 tot 4 procent. Eerder stond die prognose nog op een bandbreedte van 2 tot 3 procent. Maar de sterke autonome groei in het afgelopen kwartaal, van 4 procent, zorgt er volgens topman David Taylor voor dat de verwachting omhoog kan.

In de afgelopen verslagperiode kwam de omzet van P&G uit op ruim 17,4 miljard dollar, iets meer dan een jaar eerder. Onder de streep resteerde 3,2 miljard dollar, tegen 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

Branchegenoot Kimberly-Clark, producent van onder meer Huggies en Kleenex, zag de omzet vorig kwartaal met 1 procent dalen tot 4,6 miljard dollar, onder druk van negatieve wisselkoersen. De autonome omzet steeg met 3 procent. De nettowinst daalde met een derde tot 411 miljoen dollar, mede door herstructureringslasten en gestegen grondstofkosten. Kimberly-Clark verwacht dat de omzet dit jaar licht zal dalen door ongunstige wisselkoersen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Procter & Gamble Co.

30-7-2019 Procter & Gamble RBC Capital Markets
23-4-2019 Procter & Gamble Neutral Credit Suisse Group
23-4-2019 Procter & Gamble Neutral Goldman Sachs Group Inc.
23-1-2019 Procter & Gamble Neutral Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Procter & Gamble Co. 117,70 -1,44% Procter & Gamble Co.
pagehit