Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
KLM 2-12-2019 09:29:56

Rechter moet ontslag piloten Martinair opnieuw toetsen


Fotobron: Foto KLM/Robert Meerding

(finanzen.nl/AFN) - De rechter moet opnieuw oordelen over het ontslag van piloten van Martinair als onderdeel van de integratie van de maatschappij in KLM. Dat is het oordeel van de Hoge Raad. Die vernietigde een arrest van het gerechtshof van Amsterdam van mei 2018.

De uitspraak van kort voor het weekend is goed nieuws voor de ruim honderd vliegers van Martinair die door de kwestie hun baan kwijtraakten. Zij verzetten zich al jaren tegen de reorganisatie, maar vonden tot nu toe telkens nul op hun rekest.

Verliezen Air France-KLM

Martinair moest inkrimpen omdat moederbedrijf Air France-KLM af wil van de jarenlange verliezen op het goederenvervoer. Het aantal pure vrachttoestellen werd sterk teruggebracht en daardoor werden de piloten boventallig.

Zij stapten naar de rechter om alsnog behoud van hun baan en arbeidsvoorwaarden af te dwingen. De vliegers meenden dat sprake was van een overgang van onderneming, waarbij zij dezelfde rechten hadden moeten krijgen als de KLM-piloten.

De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat de motivering van het gerechtshof in Amsterdam niet klopt. Het gerechtshof in Den Haag moet alles opnieuw beoordelen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Air France-KLM

6-11-2019 Air France-KLM Neutral UBS AG
5-11-2019 Air France-KLM Buy Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
5-11-2019 Air France-KLM Neutral Credit Suisse Group
5-11-2019 Air France-KLM Bernstein Research
5-11-2019 Air France-KLM Neutral UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Air France-KLM 10,38 -0,72% Air France-KLM
pagehit