Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BANKEN 6-6-2016 09:49:20

Reputatieprobleem? Goldman Sachs razend populair bij studenten


Fotobron: Freeimages.com

Studenten en afgestudeerden komen weer massaal af op baantjes bij zakenbanken. Als werkgever waren de banken een tijdje minder populair. De financiële crisis en veeleisende werkomgeving hadden financiële instellingen minder populair gemaakt, maar het tij lijkt gekeerd.

Goldman Sachs, één van de grootste zakenbanken ter wereld, kreeg in totaal 250.000 sollicitaties van studenten en afgestudeerden die een baan voor deze zomer willen, schrijft de Financial Times. De FT ziet een stijging van het aantal sollicitaties met 40 procent sinds 2012.

Geen 'brain drain'

De cijfers lijken de angst weg te nemen dat goede en slimme afgestudeerden niet meer in de bankensector willen werken. De reputatieschade die banken door de financiële crisis hebben opgelopen zou afschrikken, maar vooral ook de lange dagen die werknemers van banken moesten maken.

Banken zijn nu actief aan de slag gegaan om dat imago af te schudden en hun personeel minder lange dagen te laten maken. Credit Suisse bijvoorbeeld verbiedt werknemers om op vrijdagavond en zaterdagochtend te werken.

Dat soort initiatieven lijkt zijn vruchten af te werpen nu meerdere, maar nog niet alle, banken een groter aantal sollicitanten ziet aankloppen. De Financial Times stipt nog wel aan dat dat deels komt doordat een aantal banken (bijvoorbeeld Bear Stearns en Lehman Brothers) failliet ging tijdens de crisis. Maar de maatregelen die banken nemen om een einde te maken aan de 'workaholic-cultuur' helpen ook mee.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit