Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
27-3-2019 12:55:32

'SBM te happig op Petrobras-project'

AMSTERDAM (AFN) - Oliedienstverlener SBM Offshore is mogelijk iets te happig op opdrachten voor het Braziliaanse Petrobras. Analisten van ING wijzen op de mogelijk te lage prijs voor het project Mero-2, waar SBM de aanbesteding van zou hebben gewonnen. De bank wijst op een bericht in Upstream Online over de gunning van de opdracht. SBM heeft dit nog niet bevestigd.

SBM Offshore krijgt volgens het bericht circa 700.000 dollar per dag voor zijn productie- en opslagschip (FPSO) dat dagelijks tot 180.000 vaten olie kan oppompen en 12 miljoen kubieke meter gas kan samenpersen. ING vindt die prijs aan de lage kant. De prijs weerspiegelt volgens de bank ook niet de schaarste die in de markt voor FPSO's zou zijn.

SBM zou koste wat het kost het Mero-project binnen willen halen, om daarmee een sterke comeback te maken op de Braziliaanse markt. Het bedrijf zette onlangs een punt achter een langslepende smeergeldaffaire in Brazilië. Door die kwestie kon SBM geen zaken doen met Petrobras. Inmiddels mag SBM wel weer meedingen naar opdrachten van het staatsoliebedrijf.

ING denkt dat SBM de komende tijd meer contracten zal binnenhalen, wat de winstgevendheid van het concern goed zal doen. ING houdt om die reden vast aan zijn koopadvies op SBM met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel SBM noteerde woensdag omstreeks 12.25 uur 0,2 procent lager op 16,99 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over SBM Offshore NVShs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

SBM Offshore NVShs 14,58 0,10% SBM Offshore NVShs
pagehit