Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
28-4-2019 13:46:00

Scherpe winstval en waarschuwing Sabic

RIYAD (AFN) - Het Saudische petrochemische bedrijf Sabic heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen. Lagere verkoopprijzen, stijgende kosten, een afnemende vraag en een relatief hoog niveau van voorraden speelden de onderneming parten. Topman Yousef al-Benyan waarschuwde dat de prestaties over heel 2019 niet zo sterk zullen zijn als in 2018.

Wel zullen ze beter zijn dan marktvorsers in doorsnee verwachten, aldus de bestuurder. Saudi Basic Industries Corp zette een winst in de boeken van 3,4 miljard riyal, omgerekend ruim 814 miljoen euro. Dat is bijna 40 procent minder dan een jaar eerder.

In maart werd nog bekend dat het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco voor ruim 69 miljard dollar een meerderheidsbelang neemt in Sabic. En volgens ingewijden zou Sabic een bod overwegen op de methanoltak van het in Amsterdam genoteerde kunstmestbedrijf OCI. Laatstgenoemde bevestigde toen dat er interesse van een ander bedrijf is in de methanoltak, zonder concreet de naam Sabic te noemen. Een beslissing over een eventuele verkoop van het onderdeel van OCI is nog niet genomen.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over OCI N.V. Reg. Shs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

OCI N.V. Reg. Shs 23,35 0,73% OCI N.V. Reg. Shs
pagehit