Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
22-8-2019 06:32:13

Shell koopt Australische elektriciteitsverkoper

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft een bod gedaan op de Australische elektriciteitsverkoper ERM Power. De deal heeft een waarde van omgerekend ruim 377 miljoen euro.

Shell biedt 2,465 Australische dollar per aandeel op ERM, een premie van 43 procent op de meest recente slotkoers van het bedrijf op de beurs. Het bestuur en oprichter en grootaandeelhouder Trevor St. Baker van ERM staan achter het bod. De afronding van de transactie wordt aan het einde van het jaar voorzien.

ERM is actief op het gebied van verkoop en productie van elektriciteit en de op een na grootste speler op dat vlak van Australië. Het energiebedrijf levert zowel aan consumenten als aan industriële klanten.

Ambitie

Shell, dat al actief is op de Australische gasmarkt, wil wereldwijd een belangrijkere speler worden op de markt voor het opwekken, inkopen en verkopen van elektriciteit. De overname van ERM past bij die ambitie, licht voorzitter Zoe Yujnovich van Shell Energy Australië toe.

Bij ERM speelt mee dat de winstmarges de laatste jaren onder druk staan. Dat komt enerzijds door felle concurrentie, maar ook door nieuwe regelgeving op de Australische energiemarkt. St. Baker verwacht dat Shell voldoende middelen heeft om ERM in die omstandigheden verder te laten groeien.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Shell (Royal Dutch Shell) (A)

16-9-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Overweight JP Morgan Chase & Co.
16-9-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Outperform Bernstein Research
11-9-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Hold HSBC
10-9-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Barclays Capital
27-8-2019 Shell (Royal Dutch Shell) (A Outperform Bernstein Research
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit