Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
FASTNED 21-5-2019 08:58:22

Snellaadbedrijf Fastned gaat op 14 juni naar beurs


Fotobron: Fastned

(finanzen.nl/AFN) - "Ik ben blij dat we de datum van onze beoogde notering aan Euronext Amsterdam hebben vastgesteld. De notering geeft Fastned extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om in Fastned te investeren", zegt topman Michiel Langezaal.

Fastned heeft momenteel 97 snellaadstations in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wil graag verder uitbreiden, onder meer naar België en Zwitserland.

Break-even

De onderneming maakt verder bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar op operationeel niveau 'break-even' heeft gedraaid. Het gaat dan om het bedrijfsresultaat (ebitda), exclusief kosten gerelateerd aan de uitbreiding van het netwerk.

Dit betekent dat in deze periode zowel de directe bedrijfskosten van Fastned met betrekking tot de stations, als ook de indirecte bedrijfskosten die verband houden met de lopende activiteiten van het bestaande netwerk werden gedekt door de brutowinst.

Nxchange

Het bedrijf maakte nog niet bekend hoeveel aandelen Fastned wil aanbieden, hoeveel kapitaal het wil ophalen en wat voor waardering wordt beoogd. Fastned is nu nog genoteerd aan de alternatieve beurs Nxchange. Het bedrijf heeft de overeenkomst met Nxchange opgezegd. Deze beëindiging betreft enkel de service-overeenkomst tussen Nxchange en Fastned en staat dus los van de notering.

Tijdens de opzegtermijn van zes maanden blijft handelen via Nxchange mogelijk. Fastned laat weten eigenaren van certificaten van aandelen die willen overstappen van Nxchange naar Euronext daarover te informeren via zijn website.

Nxchange heeft besloten in het belang van haar beleggers de notering aan te houden. Dit betekent dat beleggers kunnen blijven handelen in certificaten Fastned zolang Nxchange dit faciliteert. Dat kan omschreven worden als een zogenaamde 'dual listing'.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit