Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 14-11-2019 11:16:07

SolarCity kan Tesla keihard raken - maar Elon Musk heeft zin in de rechtszaak van de aandeelhouders


Fotobron: Tesla Motors

(finanzen.nl) - Er komt een rechtszaak van aandeelhouders tegen Tesla. Dit najaar zijn in de voorbereiding van de zaak onthullende documenten opgedoken. Diverse stukken laten zien dat tal van beweringen die Musk deed over het door Tesla overgenomen SolarCity misleidend of onjuist waren.

Business Insider schetst hoe Elon Musk steeds een fervent voorstander van de overname was. Musks stelling was dat het gecombineerde Tesla-SolarCity onderdeel was van zijn masterplan. Mensen die in Tesla’s rijden zouden zelf energie opwekken met Tesla-zonnepanelen en de zonnestroom ook in huis gebruiken.

Het was niet alleen de schijn van nepotisme en belangenverstrengeling die Tesla’s raad van bestuur en sommige Tesla-beleggers van meet af aan dwars zat, meldt Bloomberg. Ook de timing van de overname werd als slecht gezien. Tesla was net bezig met de introductie van de Model 3, Hoe slim was het om je dan te laten afleiden door een fusie- en overnametraject?

Solar Roof

Om aandeelhouders over te halen, kwam Musk met het idee van de ‘Solar Roof’, een soort dakpan die zonne-energie kon opvangen. Op een Tesla-SolarCity-evenement in oktober 2016 liet Musk het product zien en het publiek was onder de indruk. De demo-exemplaren die hij toonde werkten helemaal niet, maar aandeelhouders keurden de overname van SolarCity enkele weken later goed.

Interne en externe stukken over Tesla en SolarCity schetsen grote tegenstellingen tussen de verhalen naar buiten toe en de echte processen en ontwikkelingen binnen SolarCity.

Aandeelhouders kunnen de tegenstrijdigheden gebruiken in procedures tegen Tesla. Niet alleen grootaandeelhouders als pensioenfondsen lijken dat te gaan doen, grootwinkelbedrijf Walmart diende al een claim in vanwege zonnepanelen die schade veroorzaakten.

Een aandeelhoudersproces vindt plaats in maart 2020. Elon Musk schampert vooralsnog over claims. Hij zegt zich te verheugen op een rechtszaak.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

pagehit