Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
14-2-2019 09:41:53

'Solide cijfers voor SBM Offshore'

AMSTERDAM (AFN) - Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore heeft in 2018 solide cijfers in de boeken gezet, terwijl het dividend met 50 procent wordt verhoogd en er voor 200 miljoen dollar aan eigen aandelen wordt ingekocht. Dat zegt KBC Securities in een reactie op de resultaten.

Vooral de dividendverhoging en aandeleninkoop worden door KBC gezien als positieve verrassingen. Verder wijst op de bank op het nieuws dat SBM een derde romp wil bestellen onder het Fast4Ward-programma, waardoor FPSO's met grotere productiecapaciteit sneller kunnen worden gebouwd. Dit onderstreept volgens KBC de positieve kijk van SBM op de markt voor grote FPSO's.

Het advies voor SBM staat op buy, met een koersdoel van 20 euro. KBC wijst daarbij ook op de hernieuwde toegang van SBM tot de Braziliaanse markt en de gunstige positie in Guyana.

Grootste verrassing

ING zegt dat de bestelling van een derde romp de grootste verrassing is bij SBM, samen met een sterker dan verwachte stijging van het dividend. ING had verwacht dat het dividend met 10 procent verhoogd zou worden. De verwachting voor een onderliggend resultaat (ebitda) van 750 miljoen dollar voor dit jaar is wat aan de lichte kant, aldus ING. De consensus ligt op 823 miljoen dollar en bij ING is de prognose 783 miljoen dollar. Ook ING heeft een koopadvies voor SBM met een koersdoel van 20 euro.

Het aandeel SBM noteerde donderdag omstreeks 10.00 uur een plus van bijna 5 procent op 15,15 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over SBM Offshore NVShs

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

SBM Offshore NVShs 14,58 0,10% SBM Offshore NVShs
pagehit