Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 11-12-2017 08:44:11

Steinhoff zoekt steun van investeerders, maar VEB stelt het bedrijf aansprakelijk


Fotobron: Freeimages.com

(AFN/BLOOMBERG/finanzen.nl) - De uitbater van ketens als het Amerikaanse Mattress Firm en het Franse Conforama heeft adviseurs in de hand genomen om gesprekken met kredietverstrekkers af te handelen. Ook wordt het bedrijf bijgestaan door raadgevers om de operationeel de boel weer op de rit te krijgen.

De afgelopen handelsdagen zag het bedrijf zijn beurswaarde praktisch verdampen in reactie op het aangekondigde vertrek van topman Markus Jooste en het bericht dat er onregelmatigheden zijn gevonden in de cijfers. Door de vrije val op de beurs is ook een groot deel van het eigen vermogen van Steinhoff verdwenen.

Volgens Steinhoff wordt alles op alles gezet om de toekomst van het bedrijf te waarborgen. Het bedrijf heeft circa 21 miljard dollar aan schulden uitstaan bij geldschieters en andere schuldeisers.

Beleggers stellen Steinhoff aansprakelijk

Particuliere beleggers hebben vooralsnog helemaal geen zin om Steinhoff te ondersteunen. Integendeel, beleggersverenigingen VEB en de EIA (European Investors Association) hebben Steinhoff en vijftien bestuurders en commissarissen aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

En die is op zijn zachtst gezegd fors. Steinhoff verloor afgelopen week ongeveer 80 procent van de beurswaarde, zo'n 12 miljard euro. En de VEB en de EIA hebben grote twijfels bij de informatievoorziening aan beleggers. Die hebben de verenigingen in een lijvige brief, met als belangrijkste punt de aansprakelijkstelling, toegelicht.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Steinhoff

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Steinhoff 0,08 -3,84% Steinhoff
pagehit