Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
20-8-2019 12:26:28

Stofkam door functie-wirwar Danske Bank

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Danske Bank gaat duizenden functietitels bij de instelling schrappen. De ingrepen bij Danske komen van de hand van de recent aangetreden topman Chris Vogelzang. De Nederlander heeft onder meer als taak om het imago van de bank, die gebukt gaat onder de nasleep van een groot witwasschandaal, weer op te vijzelen.

Momenteel zijn er volgens vakbond Finansforbundet zo'n 3600 verschillende functies en titels bij de bank. De laatste jaren werden vaak weer nieuwe functies verzonnen als een bestaande functie niet helemaal passend was. De nieuwe koers betekent dat er uiteindelijk 400 titels moeten overblijven. Het idee achter de versimpeling is vooral om beter inzicht te krijgen in wie wat doet bij de bank. Of deze stap ook gepaard gaat met banenverlies is niet bekend.

De bank zegt een paar nieuwe functies in het leven te roepen. Dan gaat het vooral om medewerkers van afdelingen die zich bezighouden met het voorkomen van witwaspraktijken. Vorig jaar werd bekend dat Danske jarenlang miljarden euro's aan dubieuze geldstromen had verwerkt. Het zou onder meer om crimineel geld uit Rusland gaan.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ABN Amro

30-8-2019 ABN Amro Buy HSBC
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ABN Amro 18,16 0,06% ABN Amro
pagehit