Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
OVERNAME 30-4-2018 10:37:04

T-Mobile slokt Amerikaanse telecomrivaal op


Fotobron: T-Mobile

(finanzen.nl/AFN) - Slechts vijf maanden geleden werd de megafusie officieel afgeblazen. Nu komt deze er toch nog. Op zondag werd een bindende overeenkomst bereikt om de twee bedrijven bij elkaar te brengen, zo staat in een verklaring die is verspreid. Het wordt gezien als een verbintenis die de machtsverhoudingen in de concurrerende Amerikaanse mobiele markt opnieuw zou kunnen definiëren.

De afgelopen jaren spraken de twee vaker met elkaar. De laatste onderhandelingen tussen Sprint, dat eigendom is van het Japanse Softbank, en de Amerikaanse tak van de Duitse telecomgigant Deutsche Telekom liepen begin november nog stuk. Nu slokt T-Mobile US, dochter van T-Mobile, de Amerikaanse rivaliserende Sprint op.

Waarde van de deal

De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar en wordt waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 afgerond. Volgens John Legere, de huidige topman van T-Mobile US en de nieuwe Chief Executive Officer van het fusiebedrijf, zullen door de fusie lagere prijzen, banen en verbeterde dienstverlening ontstaan. Toezichthouders moeten nog wel akkoord gaan.

Van het nieuwe bedrijf 'T-Mobile' komt bijna 42 procent in handen van de Duitse moeder in Bonn. Dat is Deutsche Telekom. Softbank, Het Japanse moederbedrijf van Sprint krijgt ruim 27 procent en net geen 31 procent gaat naar overige aandeelhouders en zal publiek worden verhandeld.

130 miljoen abonnees

De fusie wordt gepresenteerd als een aanzienlijke versterking van Deutsche Telekom in de leidende markten van de westerse wereld. De marktwaarde van het gecombineerde T-Mobile US en Sprint is meer dan 80 miljard dollar en het klantenbestand is bijna 130 miljoen abonnees groot

Sprint en T-Mobile zijn de derde en vierde aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten. Met een samensmelting wordt de aanval op marktleiders Verizon en AT&T geopend.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over T-Mobile US Inc

16-10-2019 T-Mobile US Outperform Bernstein Research
14-10-2019 T-Mobile US Overweight Barclays Capital
5-8-2019 T-Mobile US Outperform RBC Capital Markets
29-7-2019 T-Mobile US Buy UBS AG
29-7-2019 T-Mobile US Overweight Barclays Capital
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Deutsche Telekom AG 15,97 0,89% Deutsche Telekom AG
T-Mobile US Inc 82,40 0,98% T-Mobile US Inc
pagehit