Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
17-7-2019 08:45:43

Tele2 voert omzet op door fusie

STOCKHOLM (AFN) - Telecomconcern Tele2 heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet. Die groei komt volledig op het conto van een fusie met branchegenoot Com Hem op de Zweedse thuismarkt. Zonder die samenvoeging was er juist sprake van krimp.

De omzet dikte het voorbije kwartaal met 33 procent aan tot bijna 6,8 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo'n 656 miljoen euro. Als fusies en overnames niet worden meegerekend, daalde de omzet juist 2 procent.

Door de afstoting van activiteiten in Kazachstan steeg de nettowinst tot 2,1 miljard kroon, tegenover 443 miljoen kroon een jaar eerder. Tele2 verkoopt ook onderdelen in Kroatië, om zijn activiteiten meer te focussen op Zweden en de Baltische staten.

De activiteiten in Nederland zijn niet meegerekend in de kwartaalcijfers. Dit onderdeel werd dit jaar ondergebracht in een samenwerkingsverband met T-Mobile waarvan Tele2 voor 25 procent eigenaar is. Dat belang drukte op de winst van Tele2 na een afschrijving op de waarde daarvan.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over KPN

24-7-2019 KPN Buy Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

KPN 2,76 -0,47% KPN
pagehit