Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TKH 12-6-2019 10:00:00

TKH verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn


Fotobron: Pixabay

(AFN) - TKH mikt nu voor de middellange termijn op een rendement op omzet (Return on Sales - ROS) van minstens 15 procent, van een eerdere bandbreedte van 12 tot 13 procent. De doelstelling voor het rendement op geïnvesteerd vermogen (Return on Capital Employed oftewel ROCE) gaat naar een bandbreedte van 22 tot 25 procent, van een eerdere 21 tot 23 procent.

Volgens TKH draagt de voortgang bij de strategische transformatie naar hoogwaardige technologieën binnen de TKH-groep, plus het verder toegenomen belang in de verticale groeimarkten, de komende jaren sterk bij aan die hogere doelstellingen.

Het bedrijf gaat daarnaast intensiever inzetten op het desinvesteren van activiteiten met een lagere winstgevendheid en beperkt autonoom groeipotentieel. Het huidige desinvesteringsplan van activiteiten met een totale omzet van maximaal 75 miljoen euro wordt uitgebreid tot een omzet van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. TKH zal later met meer nieuws komen over deze stappen.

KBC spreekt van een "materiële" verhoging van de doelstellingen. De Belgische bank wijst erop dat TKH geen specificaties heeft gegeven over welke termijn het exact gaat. Het advies is 'buy' en het koersdoel staat op 57 euro.

ING verklaarde positief te zijn over de berichten van TKH. De desinvesteringen kunnen de balans van TKH versterken of de oorlogskas voor overnames spekken. ING heeft een 'buy'-advies met koersdoel van 65,50 euro.

Het aandeel van TKH stond meteen na de opening van de beurs in Amsterdam in de belangstelling. Kwart voor tien stond de koers 5,91 procent hoger op 50,90 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over TKH Group N.V. Cert

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

TKH Group N.V. Cert 53,30 -0,19% TKH Group N.V. Cert
pagehit