Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TOMTOM 6-3-2019 08:58:00

TomTom verlengt zijn samenwerking met Volkswagen


Fotobron: TomTom

(AFN) - De bestaande levering van verkeersdiensten in Europa voor alle merken die bij Volkswagen horen is met meerdere jaren verlengd. Dat gaat om auto's van de merken Volkswagen, inclusief bedrijfswagens, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini en Bentley. Daarnaast krijgen Audi's in China en Japan de beschikking over de verkeersdienst.

TomTom Traffic geeft autobestuurders realtime verkeersinformatie. Die informatie wordt door autofabrikanten op verschillende manieren verwerkt in navigatiesystemen, maar wordt ook gebruikt door overheden, app-bouwers en andere bedrijven.

TomTom sloot daarnaast een reeks deals met "meerdere" toonaangevende automakers op het vlak van hoogwaardige wegenkaarten. TomTom HD Maps geeft een gedetailleerd beeld van de weg, inclusief rijbanen en verkeersborden. Dat is essentieel voor auto's die deels zelfstandig rijden.

Dinsdag meldde TomTom al een uitgebreid pakket diensten te gaan leveren aan Nissan voor de nieuwe editie van de Leaf. Die elektrische auto krijgt TomTom Maps en TomTom Trafic aan boord, evenals een zoekdienst van het bedrijf uit Amsterdam.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over TomTom N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

AUDI AG 897,70 1,72% AUDI AG
Nissan Motor Co. Ltd. 709,30 -0,62% Nissan Motor Co. Ltd.
Volkswagen (VW) St. 162,10 0,47% Volkswagen (VW) St.
pagehit