Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
TESLA 8-10-2018 11:09:00

Topbelegger gelooft heilig in een snelle en grote doorbraak van Tesla


Fotobron: Tesla

(finanzen.nl) - Tesla heeft het de afgelopen weken en maanden niet gemakkelijk gehad. Het Amerikaanse concern werd door het ene na het ander probleem geteisterd.

Maar in het licht van de positieve kwartaalcijfers lijken sommige beleggers licht te zien aan het einde van de tunnel. Zo ook Tesla's belangrijkste aandeelhouder en miljardeninvesteerder Ron Baron.

Want Baron gelooft er heilig in dat Tesla de grootste autobouwer wordt. Baron stelde in 'Squawk Box', een programma van de Amerikaanse zakenzender CNBC, snel een doorbraak te verwachten van Tesla. Hij rept zelfs van een "grote doorbraak".

Wegvagen van concurrenten

De superinvesteerder gaat ervan uit dat de autofabrikant tegen 2030 een omzet van een biljoen dollar gaat genereren. Daarvan zal de ene helft afkomstig zijn van de batterijentak en de andere helft zal van de autobusiness.

Volgens de beleggingsexpert zouden de zwarte cijfers al snel zichtbaar worden. "Er is een kans van 80 procent dat Tesla in de komende drie jaar een bedrijf van 60 miljard wordt." Baron rechtvaardigt zijn visie aan de hand van de ogenschijnlijk goede verkoopcijfers. In 2017 heeft Tesla een jaaromzet van 11,75 miljard dollar gedraaid. Voldoende, aldus Baron, om zichzelf te financieren.

Tesla zal binnenkort tegen de 15 miljoen auto's per jaar op de markt brengen en weten te verkopen, voorziet de grootaandeelhouder. Met een dergelijke omzet zou de fabrikant van elektrische auto's alle concurrenten wegvagen en "de grootste autofabrikant" in de automobielindustrie worden. Dat is althans het scenario dat Baron in zijn hoofd heeft.

Schadelijke tweets van Musk

Topman Elon Musk veroorzaakte de afgelopen tijd veel opschudding rond Tesla. In augustus kondigde hij via Twitter aan dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Na slechts drie weken trok hij zijn plannen voor het schrappen van de notering in.

"Ik neem aan dat hij dacht dat hij over de financiële middelen beschikte," aldus Baron. Zelf heeft hij een voorkeur voor het aan de beurs genoteerd blijven van Tesla. Voorts onderstreept hij dat het beter is voor het aandeel en de beleggers als er minder directe communicatie zou zijn tussen Musk en de beleggers in Tesla.

De tweets van Musk berokkenen naar zijn mening het bedrijf schade. Baron raadt Musk aan zich terughoudender op te stellen op Twitter. Oftewel: Musk doet er goed aan om wat voorzichtiger te worden met zijn commentaren.

Aandeel krijgt weer een dreun

De koers van Tesla zakte overigens op vrijdag opnieuw door het ijs. Er ging ruim 7 procent van af. Musk heeft eind vorige week, dus ná zijn schikking met de Securities and Exchange Commission in het voorgaande weekend, een tweet de wereld in gestuurd waarin hij de beurswaakhond behoorlijk provoceert. Hij noemt daarin de SEC de 'Shortseller Enrichment Commission'.

Niet zo handig, oordeelden op vrijdag veel beleggers, aangezien de deal tussen Musk en de SEC nog bekrachtigd moet worden door de rechter. Het aandeel van Tesla sloot zo op 261,95 dollar op vrijdag. De actuele bewegingen van het aandeel zijn te volgens via de afzonderlijke koerspagina van finanzen.nl.

LEES OOK: Tesla voert autoproductie flink op, maar beleggers zijn niet onder de indruk

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Tesla

17-7-2019 Tesla Morgan Stanley
3-7-2019 Tesla Underweight JP Morgan Chase & Co.
3-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
3-7-2019 Tesla Sell Goldman Sachs Group Inc.
1-7-2019 Tesla Underperform Credit Suisse Group
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Tesla 229,95 0,94% Tesla
pagehit