Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
WINSTVAL 8-5-2019 09:38:37

Topman Aperam stelt staaldumping aan de kaak en roept op tot maatregelen


Fotobron: Pixabay

(AFN) - In het bijzonder wordt door Aperam gewezen op de impact van geïmporteerd staal uit opkomende economieën naar Europa, die concurrentieverstorend werkt. Topman Timoteo di Maulo zegt in een verklaring er bij de Europese Commissie op aan te dringen om maatregelen te nemen tegen de grote staalstroom uit landen als Indonesië.

De resultaten an sich van Aperam noemde hij "veerkrachtig". Aperam sloot de meetperiode af met een omzet van bijna 1,18 miljard euro. Dat was een jaar eerder 1,22 miljard euro. De operationele winst viel ruim twee keer lager uit op 46 miljoen euro. Onder de streep resteerde 25 miljoen euro, tegen 85 miljoen euro een jaar eerder. Aperam verscheepte 501.000 ton staal in de eerste maanden van het jaar. Dat was vorig jaar 517.000 ton.

Di Maulo wees naast de impact van het op grote schaal dumpen van goedkoop staal op de Europese markt ook op de zwakkere marktomstandigheden in Brazilië. Voor de komende kwartalen verwacht hij dat de resultaten zullen verbeteren, geholpen door ingrepen binnen de eigen gelederen. Tegen eind 2020 mikt het bedrijf op een structurele besparing van 200 miljoen euro. Daarvan was na het afgelopen kwartaal 67 miljoen euro gerealiseerd.

Aperam gaat voor het lopende kwartaal uit van een verbetering van het bedrijfsresultaat ten opzichte van het de 81 miljoen euro uit het eerste kwartaal van het jaar. Verder rekent het bedrijf er op dat de schuldpositie op een vergelijkbaar "laag" niveau zal blijven. Eind maart stond de nettoschuld op 106 miljoen euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Aperam S.A.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Aperam S.A. 23,73 -2,83% Aperam S.A.
pagehit