Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
MACHTSWISSEL 17-7-2018 16:02:08

Topman Goldman Sachs kondigt zijn vertrek aan


Fotobron: Flickr, Fortune Live Media (CC BY-ND 2.0)

NEW YORK (AFN/Bloomberg) - De 63-jarige Blankfein staat sinds 2006 aan het hoofd van Goldman Sachs, een van de grootste banken in de Verenigde Staten. Hij is een van de langstzittende topmannen in de Amerikaanse zakenwereld.

Blankfein kreeg de afgelopen jaren wel de nodige kritiek. Zo was de rol die de bank speelde bij het ontstaan van de kredietcrisis niet onomstreden. Ook zijn uitspraak uit 2009 dat banken 'werk van god' zouden doen, zorgde voor veel ophef in de financiële wereld. Voor die uitlating heeft Blankfein later ook zijn excuses aangeboden.

Solomon is nu nog operationeel directeur en voorzitter bij de bank. Na het vertrek van medebestuurder Harvey Schwartz eerder dit jaar zagen kenners hem al als de belangrijkste kandidaat om Blankfein op te volgen. Solomon werkt al sinds 1999 bij Goldman Sachs en slaagde erin langzaam op te klimmen. Zo leidde hij de investeringstak van de bank tien jaar lang en had hij een belangrijke rol bij plannen om de diversiteit binnen het bedrijf te verbeteren.

Het financiële concern kwam ook met kwartaalcijfers. Geholpen door groei bij onder meer de investeringstak ging de nettowinst flink omhoog. Onder de streep hield Goldman Sachs afgelopen kwartaal bijna 2,6 miljard dollar over, tegen ruim 1,8 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De baten gingen daarbij met bijna een vijfde omhoog naar 9,4 miljard dollar.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Goldman Sachs

7-10-2019 Goldman Sachs RBC Capital Markets
17-7-2019 Goldman Sachs Buy JP Morgan Chase & Co.
16-7-2019 Goldman Sachs RBC Capital Markets
28-6-2019 Goldman Sachs Buy Deutsche Bank AG
16-4-2019 Goldman Sachs Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Goldman Sachs 206,46 -0,46% Goldman Sachs
pagehit