Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
VASTGOED 15-1-2019 10:28:00

Topman van vastgoedbedrijf Wereldhave kondigt zijn vertrek aan


Fotobron: Pixabay

(AFN) - Dirk Anbeek zal bij Wereldhave op tijdelijke basis worden opgevolgd door Herman van Everdingen, totdat een vaste vervanger is gevonden. In een verklaring stelt Anbeek dat het nu het juiste moment is om op te stappen.

Volgens Anbeek is de transformatie van Wereldhave tot een "volledig gefocust" bedrijf afgerond en is de onderneming financieel stabiel en gezond.

Behoorlijke uitdagingen

Wereldhave herhaalde verder de winstverwachting voor 2018. Daarbij wordt gerekend op een direct resultaat van 3,30 euro tot 3,35 euro per aandeel en een dividend van 2,52 euro in 2018 en 2019. De jaarcijfers worden op 8 februari bekendgemaakt.

De opvolger van Anbeek zal te maken krijgen met behoorlijke uitdagingen. Dat schrijft ING in een reactie op het nieuws dat hij per 1 april definitief vertrekt bij het winkelvastgoedfonds.

Volgens ING moet de opvolger van Anbeek de bezittingen van Wereldhave duurzaam maken voor de lange termijn en aandeelhouders ervan overtuigen dat waarde verder kan worden toegevoegd.

Hoop voor verbetering

De bank stelt dat met het vertrek van Anbeek er hoop voor verbetering is bij Wereldhave, dat de beurskoers sinds begin vorig jaar flink heeft zien dalen, met een verlaging van het dividend.

ING heeft een 'hold'-advies voor Wereldhave, met een koersdoel van 34 euro. Het aandeel van Wereldhave won bij aanvang van de beursdag in Amsterdam 2 procent bij de middelgrote bedrijven. Omstreeks tien uur noteerde het aandeel echter 0,25 procent lager op 28,46 euro.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Wereldhave N.V.

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Wereldhave N.V. 22,20 -1,16% Wereldhave N.V.
pagehit