Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
AUTOSECTOR 5-12-2018 11:50:00

Topman van Volkswagen lijkt een knieval te maken voor Donald Trump


Fotobron: Volkswagen

(finanzen.nl/AFN) - Herbert Diess sprak de Amerikaanse president Donald Trump met topbestuurders van VW en branchegenoten BMW en Daimler. Volgens Diess overweegt VW ook om een extra fabriek in de VS te realiseren. De gesprekken met Ford zijn volgens hem vergevorderd.

Daarbij wordt mogelijk gemikt op een wereldwijde alliantie die ook goed nieuws zal betekenen voor de Amerikaanse auto-industrie. Diess zei dat VW meer capaciteit nodig heeft in de VS.

Een radertje in het handelstekort

De nog op te zetten fabriek komt mogelijk in Tennessee, waar de automaker al een fabriek heeft. Deze is volgens hem nodig voor de productie van auto's van het merk Volkswagen en voor Audi's. Een beslissing over te nemen stappen volgt begin volgend jaar. Hij benadrukt dat er meerdere opties op tafel liggen.

Trump hoopte tijdens de bijeenkomst in Washington de Duitse automakers te overtuigen meer productie in de VS op te zetten om daarmee het Amerikaanse handelstekort met de auto-industrie van 30 miljard dollar te beperken. Hij dreigde eerder met importtarieven op auto's en auto-onderdelen.

De president heeft een punt

"We hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet om de autotarieven te vermijden", aldus Diess na de samenkomst in Washington. Hij spreekt van een "overtuigend investeringsprogramma" waarmee Volkswagen in de VS goed voor de dag kan komen. "De president heeft een punt als hij ons over de streep wil trekken om meer te investeren. En we zijn bereid meer te investeren", aldus Diess.

Het bezoek van de 'top dogs' van de Duitse auto-industrie aan Washington is omstreden in Duitsland, aangezien de Europese Unie en niet bedrijven (of megaconcerns) verantwoordelijk is voor de handelsonderhandelingen met de VS.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Volkswagen (VW) AG Vz.

18-6-2019 Volkswagen (VW) vz Hold Independent Research GmbH
17-6-2019 Volkswagen (VW) vz Outperform RBC Capital Markets
14-6-2019 Volkswagen (VW) vz Outperform RBC Capital Markets
14-6-2019 Volkswagen (VW) vz Buy Norddeutsche Landesbank (Nord/LB)
14-6-2019 Volkswagen (VW) vz Hold Jefferies & Company Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

AUDI AG 891,20 0,13% AUDI AG
BMW AG 64,15 1,46% BMW AG
Daimler AG 49,28 3,86% Daimler AG
Volkswagen (VW) AG Vz. 144,39 2,00% Volkswagen (VW) AG Vz.
pagehit