Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
GOOGLE 16-7-2019 15:21:11

Trump wil dat er een onderzoek komt naar de band van Google met China


Fotobron: Google

(AFN) - "Miljardair Peter Thiel gelooft dat Google moet worden onderzocht wegens landverraad. Hij beschuldigt Google ervan met de Chinese overheid samen te werken. Hij is een briljante kerel die dit onderwerp beter kent dan wie dan ook", zo liet Trump op Twitter weten.

De in Duitsland geboren Amerikaan Thiel is vooral bekend als mede-oprichter van betalingsdienst PayPal. De Trump-aanhanger stipte zondag in een speech in Washington aan dat Google een contract met de Amerikaanse overheid liet aflopen, terwijl de technologiegigant nauw samenwerkt met China aan manieren om zijn zoekmachine weer in het Aziatische land in de lucht te krijgen.

Ook zei de bekende techondernemer dat de technologie voor kunstmatige intelligentie waar Google aan werkt in potentie een "militair wapen" is. Hij drong er vervolgens op aan dat de FBI of de CIA bekijkt of Google is geïnfiltreerd door buitenlandse inlichtingendiensten. Google liet weten niet samen te werken met defensie in China, maar wilde verder niet reageren.

De bijeenkomst waar Thiel zijn toespraak gaf werd bezocht door veel Trump-fans. De steun van Thiel gaf Trump bij zijn verkiezingscampagne in 2016 enige vorm van krediet in Silicon Valley, waar veel van de belangrijkste techbedrijven zich bevinden.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Alphabet A (ex Google)

26-7-2019 Alphabet A (ex Google Overweight JP Morgan Chase & Co.
26-7-2019 Alphabet A (ex Google Overweight Barclays Capital
26-7-2019 Alphabet A (ex Google Goldman Sachs Group Inc.
23-7-2019 Alphabet A (ex Google Goldman Sachs Group Inc.
12-7-2019 Alphabet A (ex Google Goldman Sachs Group Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Alphabet A (ex Google) 1.240,03 0,41% Alphabet A (ex Google)
pagehit