Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BELEGGEN 26-9-2019 17:34:00

Twaalf veel gelezen en zeer gewaardeerde artikelen op finanzen.nl


Fotobron: Pixabay

(finanzen.nl) - De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, de perikelen rond de Brexitsoap, het gekift van de VS met Iran, de economische prognoses, de nasleep van de aanvallen op de Saudische olie-installaties en het rentebeleid van de belangrijkste centrale banken ter wereld.

Het zijn allemaal zaken die menig belegger boven en door het hoofd zoemen. En dan is er ook nog de mogelijkheid van een nieuwe recessie, die steeds reëler lijkt te worden.

Genoeg stof die fascinerend is. En of dat niet genoeg is, werd het aandeel van ABN Amro op donderdag ook nog eens keihard afgestraft op de Amsterdamse beurs, vanwege een witwasonderzoek bij de grootbank.

Hieronder volgen twaalf veel gelezen en bijzonder gewaardeerde artikelen, die onlangs op finanzen.nl zijn verschenen. We hebben ze in willekeurige volgorde op een rijtje gezet. Lees ze nog eens rustig door:

[1] 'Met hoge waarschijnlijkheid start de Amerikaanse recessie in de komende 15 maanden'

De bezorgdheid over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten is iets wat veel beleggers over de hele wereld bezighoudt. Deskundigen houden de huidige ontwikkelingen angstvallig in de gaten. Volgens de obligatiespecialist Jeffrey Gundlach is de situatie de laatste tijd dramatisch verslechterd.

[2] Martine Hafkamp: 'Alphabet is een belegging nog steeds meer dan waard'

Onlangs was het vijftien jaar geleden dat Google, nu natuurlijk Alphabet, in New York naar de beurs ging. Anno 2019 wordt het bedrijf bewonderd maar ook gevreesd. Het aandeel van Alphabet lijkt duur, maar is eigenlijk goedkoop. Een column van Martine Hafkamp.

[3] Zes redenen om toch te beleggen in negatief renderende obligaties

Negatieve rente lijkt een blijvertje. Beleggen in negatief renderende obligaties lijkt onverstandig. Toch zijn er volgens de obligatiespecialisten van de Britse vermogensbeheerder Schroders zes goede redenen om het wel te doen. Dat blijkt uit een visiestuk van hun hand.

[4] Strateeg bij VanEck: 'Houd wat betreft goud de alarmsignalen in de gaten'

Het doorbreken van technische plafonds, de aanhoudende geopolitieke risico's, de handelsspanningen, de Brexit en de late fase van de economische cyclus zullen volgens Joe Foster, portfoliomanager bij VanEck, goud en goudaandelen voor een aanzienlijke periode blijven ondersteunen.

[5] Economen en analisten reageren zuinig op terugfluiten van Boris Johnson door gerechtshof

Op de financiële markten bleef het voorzichtigheid troef na de uitspraak van het Britse hooggerechtshof over de lange schorsing van het parlement. Het elfkoppige rechtscollege in Londen oordeelde unaniem dat die stap door premier Boris Johnson onwettig was. Onzekerheid over het verdere Brexitproces is daarmee evenwel niet weggenomen, stellen economen en analisten.

[6] Didier Saint-Georges: 'De aandelenmarkten moeten op zoek naar een nieuwe bron van rendement'

Elke keer weer hetzelfde baksel is geen feest voor de smaakpapillen. Renteverlagingen klinken wel leuk en aardig en geven de aandelenmarkten zeker een push, maar het effect zal snel verwateren. De beruchte wet van het afnemende rendement gaat steeds meer op. Een column van Didier Saint-Georges.

[7] 'Deze vier AI-aandelen kunnen het heel ver schoppen'

Artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie dus, gaat een heel belangrijk beleggingsthema worden, denkt Neil George. Deze belegger selecteerde vier in zijn ogen kansrijke AI-aandelen. Dat zijn Hercules Capital, Microsoft, AT&T en Digital Realty Trust.

[8] Waarde van de bitcoin weer wat hersteld, maar florissant is het nog steeds niet

De waarde van de bitcoin smolt in de nacht van dinsdag op woensdag in snel tempo weg. Op woensdag steeg de prijs wel weer, maar de situatie kon niet florissant worden genoemd. Is dit de inleiding tot de gevreesde bearmarkt? Kan de opmars van de bitcoin van eerder dit jaar gebakken lucht worden genoemd?

[9] 'De Amerikaanse inflatie zal laag blijven en dat heeft implicaties voor beleggers'

"De Amerikaanse inflatie zal de aankomende jaren gematigd blijven, aldus Wim van Zwol, hoofd Benelux en Nordics bij Vanguard. "De Wet van Moore speelt hierin een belangrijke rol", zo geeft hij aan. Wat zijn de implicaties van de lage inflatie voor beleggers? Van Zwol legt het uit."

[10] Strateeg van Blackstone waarschuwt voor een correctie van 20 procent op Wall Street

Blackstone-analist Joseph Zidle waarschuwt voor beursdalingen tot 20 procent op Wall Street. De Federal Reserve verlaagde weliswaar de belangrijkste rente opnieuw, maar dat zal volgens de financiële expert niet afdoende zijn om de stagnerende economie van de Verenigde Staten voldoende te stimuleren.

[11] Beleggingscoryfee: 'Een correctie in de techsector is onvermijdelijk

Volgens de bekende Amerikaanse topbelegger Paul Meeks is het "onvermijdelijk" dat grote (op Wall Street) genoteerde technologiebedrijven binnenkort een correctie zullen ondervinden. Vooral de voortdurende handelsoorlog is een grote last. Kap met Apple, zo beveelt hij aan.

[12] Goldman Sachs waarschuwt beleggers: 'Het zal een wilde oktober worden'

Oktober is historisch gezien een maand van hoge volatiliteit. Volgens experts van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs belooft de komende maand echter een echte wilde rit te worden voor beleggers. Met name in twee sectoren kunnen de prijsschommelingen bijzonder groot zijn.

Wat denkt u?

Invoer toevoegen

Grondstoffen in dit artikel

Goud 1.492,20 2,35
0,16
Olie (Brent) 59,18 -1,50
-2,47
Olie (WTI) 53,43 -1,48
-2,70

Valuta in dit artikel

GBP/USD 1,2554 -0,008
-0,63
EUR/USD 1,1025 -0,0018
-0,16
BTC/USD 8361,33984375 56,83984375
0,68
pagehit