Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
25-7-2019 08:27:31

Unilever verhoogt omzet op eigen kracht

ROTTERDAM (AFN) - Unilever heeft in de eerste helft van dit jaar de onderliggende omzet verhoogd, geholpen door prijsverhogingen en gestegen volumes. Wel had het bedrijf in Europa en Noord-Amerika te kampen met zwakkere ijsverkopen door het wisselvallige weer. Dat liet het Brits-Nederlandse levens- en verzorgingsmiddelenconcern donderdag weten.

De onderliggende omzet klom met 3,3 procent vergeleken met een jaar eerder. De totale omzet zakte met bijna 1 procent tot 26,1 miljard euro, maar dat kwam door de verkoop van de margarinetak vorig jaar. Unilever profiteerde wel van gunstige wisselkoerseffecten. De onderliggende operationele winst was iets meer dan 5 miljard euro.

Unilever gaf aan dat de zaken vooral goed gingen in opkomende markten, met name in China en Zuidoost-Azië. Als wordt gekeken naar de divisies presteerde vooral de tak voor huishoudelijke verzorgingsproducten goed. Bij de levensmiddelentak zag Unilever de theeverkoop krimpen door een zwakkere consumentenvraag in ontwikkelde markten. Ondanks de slechte weersomstandigheden in Europa en Noord-Amerika nam de gehele ijsverkoop licht toe, geholpen door hogere verkopen in bijvoorbeeld Azië.

Consistente groei

Het concern handhaafde zijn verwachting voor de onderliggende groei dit jaar. Daarbij voorspelt het bedrijf dat de omzetgroei in 2019 uitkomt aan de onderkant van de meerjaarsverwachting van 3 tot 5 procent.

Topman Alan Jope verklaarde dat het bedrijf in de afgelopen tijd consistente groei liet zien, aangejaagd door opkomende landen. Het versnellen van de groei blijft topprioriteit voor Unilever, aldus de bestuursvoorzitter in een toelichting op de resultaten.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

11-9-2019 Unilever Neutral UBS AG
10-9-2019 Unilever Underweight Barclays Capital
2-9-2019 Unilever Underweight JP Morgan Chase & Co.
2-9-2019 Unilever Buy Goldman Sachs Group Inc.
19-8-2019 Unilever Neutral UBS AG
meer analisten

Invoer toevoegen

pagehit