Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
UNILEVER 12-6-2019 10:43:10

Unilever zet in op fors meer merken en wil meer merken zoals de Vegetarische Slager


Fotobron: https://www.facebook.com/unilever/

(finanzen.nl/AFN) - Het Nederlands-Britse concern Unilever gaat het aantal merken in de portefeuille dus fors verhogen. Dat zal gebeuren via overnames, maar Unilever gaat zelf ook meer merken ontwikkelen. Zijn uitspraken zijn volgens het FD opmerkelijk omdat Unilever onder de voorgangers van Alan Jope juist flink snoeide in zijn portefeuille.

Nu zijn er juist meer merken nodig, aldus Jope. "De wereld fragmenteert. Dat geldt voor consumentengroepen, maar ook voor de verkoopkanalen. Bovendien zijn er steeds meer kleine merken waarmee wij moeten concurreren."

Unilever heeft nu zo'n 400 merken in zijn portefeuille. Jope benadrukt tegen het FD dat de grote merken zoals Dove en Rexona de belangrijkste aanjagers van groei blijven.

In deze context wekt het geen verbazing dat Unilever eind vorig jaar in Nederland De Vegetarische Slager overnam, het bedrijf van ondernemer Jaap Korteweg. Dit onderdeel zich richt op vleesvervangers.

LEES OOK: 'Beyond Meat zit op de troon als gevolg van de kracht van een goed verhaal' (een analyse van de onafhankelijke beleggingsstrateeg Han Dieperink)

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Unilever N.V.

26-6-2019 Unilever Outperform Credit Suisse Group
25-6-2019 Unilever Underweight JP Morgan Chase & Co.
24-6-2019 Unilever Hold Jefferies & Company Inc.
23-5-2019 Unilever Overweight Morgan Stanley
20-5-2019 Unilever Hold Jefferies & Company Inc.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Unilever N.V. 52,75 -1,40% Unilever N.V.
pagehit