Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
13-5-2019 20:42:19

'Vakbonden tegen fusie Commerz met Italianen'

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Duitse vakbonden zijn tegen een Italiaanse fusiepartner voor Commerzbank. Dat heeft vakbondsbestuurder Stefan Wittmann van de grote Duitse vakbond Verdi laten weten.

Volgens hem is ,,het verzet dat de vakbonden tijdens de fusiegesprekken met Deutsche Bank toonden, niks vergeleken met wat er komt als een grote Italiaans bank in het vizier komt''. Het samengaan tussen Commerzbank en Deutsche Bank liep spaak, onder meer omdat de vakbonden voor het verlies van tot wel 30.000 banen vreesden.

Wittmann noemde in zijn commentaar geen namen van specifieke banken. Volgens ingewijden zou onder meer het Italiaanse UniCredit interesse hebben in Commerzbank.

De vakbonden zouden wel een kandidaat steunen die het nieuwe, gezamenlijke hoofdkantoor in Duitsland zou vestigen, vertelde de vakbondsman. Diverse media meldden onlangs dat ING wel interesse zou hebben in een overname van Commerzbank. De grootste Nederlandse bank zou daarbij aangeboden hebben om zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. ING heeft op deze geruchten nooit willen reageren.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Commerzbank

11-7-2019 Commerzbank Neutral Goldman Sachs Group Inc.
9-7-2019 Commerzbank Buy HSBC
4-7-2019 Commerzbank Buy DZ BANK
4-7-2019 Commerzbank Neutral JP Morgan Chase & Co.
28-6-2019 Commerzbank Buy Independent Research GmbH
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Commerzbank 6,48 -0,40% Commerzbank
ING Group 10,37 -0,17% ING Group
pagehit