Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
20-8-2019 17:59:04

Van Tilburg weg als baas Euronext Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - Maurice van Tilburg vertrekt als topman van de Amsterdamse beurs. Beursuitbater Euronext wil Simone Huis in 't Veld benoemen als de nieuwe baas, zo bleek dinsdag. Zij moet per 1 oktober beginnen. Van Tilburg, die in 2015 de leiding kreeg op Beursplein 5, zal haar nog enkele weken bijstaan om de overgang soepel te laten verlopen.

Huis in ’t Veld komt over van Deutsche Bank Nederland, waar zij momenteel de functie van operationeel directeur bekleedt en waar zij sinds 2010 in diverse leidinggevende functies heeft gewerkt. Haar benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de bijzondere aandeelhoudersvergadering en de toezichthouder. Euronext is naast uitbater van de beurs in Amsterdam ook exploitant van de beurzen in onder meer Parijs, Brussel, Oslo en Dublin.

Van Tilburg vertrekt op eigen verzoek. Hij gaat zich oriënteren op een volgende stap.

Euronext meldde verder dat topman Stéphane Boujnah is voorgedragen voor een nieuwe termijn en dat Håvard Abrahamsen is genomineerd als bestuurslid. Hij komt over van het door Euronext overgenomen Oslo Børs. Ook voor de raad van commissarissen zijn nominaties gedaan.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Euronext NV

17-5-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-5-2019 Euronext NV Overweight Morgan Stanley
13-5-2019 Euronext NV Sell UBS AG
16-4-2019 Euronext NV Buy Deutsche Bank AG
16-4-2019 Euronext NV Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Euronext NV 69,55 -0,36% Euronext NV
pagehit