Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
BOEKHOUDSCHANDAAL 18-4-2018 18:02:33

VEB stelt ook banken Steinhoff aansprakelijk


Fotobron: Flickr. blogtrepreneur.com/li (CC BY 2.0)

(finanzen.nl/AFN) - De belangenvereniging voor beleggers wil met Commerzbank, ABSA Bank en Barclays in gesprek over een schikking en dreigt anders naar de rechter te stappen.

Steinhoff is de grootste woonwinkelketen ter wereld na Ikea. Het bedrijf raakte onlangs financieel in zwaar weer, nadat boekhoudfraude aan het licht kwam. De VEB maakte eerder al bekend Steinhoff zelf en accountantsbureau Deloitte aansprakelijk te stellen voor door investeerders geleden schade.

Steinhoff gaf in 2015 twee prospectussen uit voor de noteringen aan de beurs van Frankfurt en Johannesburg. Volgens de VEB waren die documenten misleidend voor investeerders omdat ze de financiële positie van het bedrijf mogelijk onjuist hebben weergegeven.

De affaire heeft er bij Steinhoff fors ingehakt. Er is een regelrechte crisis uitgebroken vanwege onregelmatigheden in de boekhouding. De jaarrekeningen voor 2015 en 2016 zijn ingetrokken en de beurswaarde is met meer dan 15 miljard euro gedaald. Het schandaal rond Steinhoff lijkt op een regelrechte metdown, zoals finanzen.nl eerder berichtte.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Steinhoff

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Steinhoff 0,09 -1,38% Steinhoff
pagehit