Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
13-2-2019 07:39:38

Verlies Takeaway loopt terug

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft in het afgelopen jaar zijn verlies een stuk verkleind. Het bedrijf achter onder meer maaltijdbezorger Thuisbezorgd zag verder de omzet wederom flink stijgen.

Het nettoverlies kwam uit op 14 miljoen euro, tegenover 42 miljoen een jaar eerder. Het bedrijf gaf weliswaar meer uit aan marketing, maar die kosten liepen lang niet zo snel op als de totale omzet. Die steeg namelijk met 44 procent tot 240 miljoen euro, exclusief de activiteiten in Israël. De verbeterde efficiëntie van de marketing woog op tegen hogere uitgaven aan bezorgdienst Scoober.

Takeaway sloeg vorig jaar een grote slag met de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. De concurrentiestrijd op de belangrijke Duitse markt was een speerpunt voor Takeaway. Het bedrijf doet geen voorspelling voor het lopende jaar vanwege de afronding van die overname.

Bestelsites

Eerder liet Takeaway al weten dat het totale aantal bestellingen in 2018 via de bestelsites in verschillende landen is uitgekomen op 93,9 miljoen, een stijging van 38 procent in vergelijking met 2017. Daarvan werd 3 procent bezorgd door Scoober. Dat was een jaar eerder nog maar 1,4 procent. Topman Jitse Groen heeft overigens altijd gezegd dat bezorging nooit winstgevend kan zijn, maar vooral bedoeld is voor schaalvergroting.

Deze week drong aandeelhouder Cat Rock, die ook een belang heeft in branchegenoot Just Eat, aan op consolidatie in de markt. Het Britse Just Eat zou daarbij moeten kijken naar fusies. Takeaway heeft eerder zijn Britse activiteiten juist verkocht aan Just Eat omdat de Britse tak onvoldoende schaalgrootte had. Groen heeft later wel aangegeven nog steeds geïnteresseerd te zijn in die markt.

Takeaway verkoopt verder zijn belang in activiteiten in Vietnam, vietnammm.com, aan Woowa Brothers. Zij zijn eigenaar van marktleider Baedal Minjok in het Aziatische land. Financiële details zijn niet verstrekt, maar door de deal krijgt Takeaway een belang van 0,25 procent in Woowa. Naar verwachting wordt de transactie aan het eind van het eerste kwartaal afgerond.

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Takeaway.com Holding BV

13-8-2019 Takeawaycom Hold Deutsche Bank AG
2-8-2019 Takeawaycom Neutral Credit Suisse Group
1-8-2019 Takeawaycom Overweight Barclays Capital
31-7-2019 Takeawaycom Outperform RBC Capital Markets
31-7-2019 Takeawaycom Overweight JP Morgan Chase & Co.
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

pagehit