Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
ASML 7-11-2019 15:08:25

'Vertraagde levering ASML-apparatuur aan Chinese cliënt heeft weinig impact'


Fotobron: ASML

(finanzen.nl/AFN) - De opschorting van een levering van moderne chipmachines door ASML aan een Chinese klant heeft naar verwachting weinig impact op de omzet van de Nederlandse chipmachinefabrikant. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van een nieuwsbericht van het Japanse zakenblad Nikkei Asian Review.

Het zakenblad houdt er rekening mee dat de levering aan het Chinese Semiconductor Manufacturing International (SMIC) vooruit is geschoven omdat de Nederlandse regering geen exportlicentie afgaf, maar dit is niet helemaal duidelijk. Mogelijk speelde ook druk vanuit de Verenigde Staten mee.

Dit wijst er volgens marktvorsers op dat ASML het risico loopt mee te worden gezogen in de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. Ze stippen aan dat de bewuste EUV-machines onder het Wassenaar Arrangement vallen. Deze afspraak tussen tientallen landen beperkt de export van gevoelige technologie aan bepaalde landen.

Levering aan SMIC

Volgens ING was de levering aan SMIC, dat deze machines puur voor onderzoek zou gebruiken, evenwel klein bier. ASML heeft voldoende vraag naar deze machines en het bedrijf werkt op volle capaciteit, aldus de kenners.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 230 euro voor ASML. Het aandeel stond omstreeks 16.00 uur 0,4 procent hoger op 244 euro

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over ASML NV

4-11-2019 ASML NV Hold Deutsche Bank AG
23-10-2019 ASML NV Buy UBS AG
17-10-2019 ASML NV Buy Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG (Berenberg Bank)
17-10-2019 ASML NV Bernstein Research
17-10-2019 ASML NV Overweight Barclays Capital
meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

ASML NV 249,00 2,09% ASML NV
pagehit