Ripple kopen? Dit zijn de mogelijkheden
21-8-2019 07:35:38

Vertragingen drukken op omzet Heijmans

ROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met meer winst op een lagere omzet. De lagere opbrengsten wijt de bouwer aan een vertraagde bouwstart van enkele binnenstedelijke projecten en een selectiever aannamebeleid. Dat laatste deed vooral de winstmarges van de onderneming goed. Verder vielen de financieringslasten lager uit.

Heijmans sloot de meetperiode af met een omzet van 730 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 780 miljoen euro. De nettowinst viel met 15 miljoen euro bijna twee keer hoger uit dan vorig jaar. Bij Bouw & Techniek steeg de omzet met 12 procent. Daartegenover stonden omzetdalingen bij Vastgoed en Infra.

Heijmans had eind juni nog 2,1 miljard euro aan werk op de plank liggen. Dat was aan het begin van dit jaar 2 miljard euro. Het aantal woningen dat de bouwer verkocht lag met 1061 nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. De bouwer wijst er op dat de betaalbaarheid van woningen een probleem blijft. Volgens Heijmans ligt het tempo waarin vraag en aanbod op de woningmarkt bij elkaar komen op dit moment nog te laag, met een prijsopdrijvend effect en druk op betaalbaarheid als gevolg. Het langetermijnperspectief van de woningmarkt blijft volgens de onderneming positief.

Heijmans ligt naar eigen zeggen goed op koers om in 2019 een "goed resultaat" neer te zetten. Daarbij houdt de bouwer rekening met een iets lagere omzet en een stijging van het resultaat ten opzichte van 2018. Topman Ton Hillen benadrukte ook dat Heijmans de positieve lijn van de eerste maanden van 2019 heeft voortgezet. "We zijn goed op weg om van Heijmans weer een robuuste onderneming te maken."

Wat denkt u?

Meer nieuws

Analisten over Heijmans

meer analisten

Invoer toevoegen

Aandelen in dit artikel

Heijmans 8,00 -1,36% Heijmans
pagehit